Meslek eğitim yeri bulamadınız mı? 3.Bölüm

Güncelleme Tarihi:

Meslek eğitim yeri bulamadınız mı 3.Bölüm
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2013 12:11

Federal Almanya hükümeti ve ekonomi birliklerinin işbirliğiyle gerçekleştirilen meslek eğitim ofansı kapsamında sizi destekleyecek ve konuyla ilgili herşeyi aktaracağız. İşte meslek eğitimi hakkında sık gelen sorular ve yetkili cevapları. Nerede ve nasıl meslek eğitim yeri bulabilirim? Ne zaman başvuruda bulunmam gerekir? Nasıl başvuruda bulunmam gerekir? Başvurum için nereden yardım alabilirim? İşletmedeki mülakat görüşmesine kendimi nasıl hazırlayabilirim? Ve daha saire sorular. Okurlarımızın

Haberin Devamı

Meslek eğitiminin ilk haftalarında nelere dikkat etmem gerekir?

İşletme bir çok aday arasından sizi seçmiş. Bu sizin beğenilerek işe alındığınızı ve işletmenin size ihtiyacı olduğu anlamına gelir. Meslek eğitiminin ilk haftaları çok zor olsada unutmayın ki, sizi orada meslek açısından bir gelecek bekliyor. İşletmeye alışıp adapte olmanızı kolaylaştırmak için, orayla ilgili herşeye ilgi gösterin. Bir telefon listesi verilmediyse eğer verilmesini rica edin. İşletmenin iç düzeni hakkında bir tablo istemeyi de ihmal etmeyin. Bu size işletmeyi tanımakta yardımcı olacaktır. İşletme hakkında alabileceğiniz her bilgi için açık fikirli olmanız gerekir. Böylece işletme içinde ki işlemleri ve karar alma yollarını daha iyi kavrayabilirsiniz. Anlamadığınız veya öğrenmek istediklerinizi eğitmenlerinize sormaktan çekinmeyin.

Haberin Devamı

Benim (19) bir çocuğum var. Kuaför olarak bir meslek eğitim yeri bulabilirmiyim?

Zanaat dalında fırıncı, kasap veya kuaför gibi bir çok işletme genç annelere yarım gün çalışaraktan meslek eğitim imkânı sunuyor. Böylelikle hem çocuğunza zaman ayırabilirsiniz hem de eğitiminize.

Oğlum Fachabiturun teori bölümünü yaptı ve şimdi pratik bölümü için dijital ve baskılı medya dizayn eğitim yeri arıyor. Nelere dikkat etmesi gerekir?

Bu meslek için Abitur yapmış çok sayıda rekabetçileri olacak. Yapması gereken başvurunun yanına kendisinin bu dal için hazırladığı örneklerle dolu bir dosya ve yapmış olduğu stajlar hakkında belgeler eklesin. Oğlunuz teoriyi bitirmiş bulunmakta. Bir senelik pratik eğitimini veya bir meslek eğitimini tamamladıktan sonra Fachabiturunu tamamlamış olacak.

Fachinformatiker olarak meslek eğitimini bitirdikten sonra oğlum ne yapabilir? Üniversiteye gidebilir mi?

Oğlunuz eğitim gördüğü işletmede daha fazla pratik bilgi edinmeli. Yüksek okul eğitimini iş hayatına paralel olarak da görebilir. Bir çok işletme yeri bunu teşfik ediyor. Ayrıca oğlunuz Techniker veya Technischer Betriebswirt meslekleri üzerinden eğitimine devam edebilir. Böylece bir işletmenin orta boyut yönetimine kadar giden bir kariyer sahibi olabilir.

Haberin Devamı

Elektrikçi meslek eğitimini tamamlamamış, 21 yaşında ve Hauptschuleden mezun olaran birisi için arabayla ilgili hangi meslek eğitimi uygun olabilir?

Meslek okulunun derslerine yetişmekte zorluk çekiyorduysanız KFZ-Mechatroniker mesleğinde de zorluk çekebilirsiniz. Alternatif olarak inşaat dalında iki senelik Bauten- und Objektbeschichter veya Tiefbau-, Hochbau- yada Ausbaufacharbeiter mesleklerini de göz önünde bulundurun. Başarılı olduğunuz takdirde eğitiminizi geliştirme imkânları mevcuttur. İş ajansının meslek eğitim danışmanlığından hariç zanaatkârlar odasının meslek eğitim yeri ara bulucusundan da yardım talep edebilirsiniz.

Yeterli notlarla bu saatten sonra bir meslek eğitim yeri bulma şansım var mı?

Haberin Devamı

Şahsi bir başvuru yanı sıra gönüllü bir staj yapmanız yararlı olacaktır. Performans göstermeye hazır, güvenirli, nazik ve dayanıklı olduğunuzu göstermeniz de avantajlı olur. Yeterli notlar önemli, fakat mesleği öğrenme isteğinizi ve motiveli olduğunuzu göstermeniz işletme için doğru kişi olduğunuzu ıspatlamaya faydalı olacaktır. Meslek eğitim yeri bulduğunuzda eğitim süresince derslerinizde zorluk yaşarsanız meslek eğitim danışmanı ausbildungsbegleitende Hilfen üzerinden ücretsiz ek derslerle yardımcı olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!