Merkel’e Röttgen tepkisi büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Merkel’e Röttgen tepkisi büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2012 11:41

ALMANYA’da başbakan Angela Merkel’in genel başkanlığını yaptığı Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) içinde ‘prens’ olarak bakılan Federal Çevre eski Bakanı Norbert Röttgen’in Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde yapılan seçimde aldığı ağır yenilgiden sonra görevden almasına tepkiler sürüyor.

Haberin Devamı

CDU’lu Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert, “Başbakanın bu tutumunu anlamak da kabul etmek de mümkün değil. Bu üzüntü verici bir durumdur” dedi. Daha önce NRW Eyalet Parlamentosu Meclis Grup Başkanı Karl Laumann, “Norbert Röttgen daha seçim akşamına kadar çok iyi bir Federal Çevre Bakanı’ydı. Seçimden sonra birden kötü mü oldu?” diyerek Başbakan Merkel’in tutumunu eleştirmişti.

CDU’lu Federal Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı Wolfgang Bosbach da, “Norbert Röttgen partinin umuduydu. Birden KRV’de alınan kötü seçim sonuçlarının tek sorumlusu haline getiriliverdi. Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum” diyerek tepkisini dile getirmişti.

Bu arada Başbakan Angela Merkel’in koalisyon hükümetinin ileriye dönük tutumunu belirlemek için Berlin’de bir toplantı yapacağı belirtildi. CSU Genel Başkanı Horst Seehofer ve FDP Genel başkanı Philipp Rösler’le planlanan bu toplantının bugün veya perşembe günü yapılması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!