"Merkel az kazanıyor"

Güncelleme Tarihi:

Merkel az kazanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2012 17:03

Cumhurbaşkanı Gauck, yaptığı işe ve yoğun çalışma temposuna göre Başbakan Merkel'in az aylık aldığını söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Başbakan Angela Merkel'in yaptığı iş ve yoğun çalışma temposuna göre az para kazandığını ve daha fazla aylık ödenmesini hak ettiğini söyledi.

Almanya'da başbakan ve bakanlara yapılan ödemelerde 2000 yılından beri ilk kez bu yıl yüzde 9 oranında artış yapılmasına rağmen, Cumhurbaşkanı Gauck, Başbakan Angela Merkel'in hak ettiği kadar kazanmadığını belirtti.

Joachim Gauck, “Başbakan Merkel çok yoğun bir tempoyla çalışıyor. Aynı zamanda çok büyük bir sorumluluk da taşıyor. Yaptığı iş ve yoğun temposuyla kıyaslandığında Başbakan Merkel'e yapılan ödemeye zam azdır” dedi.

Başbakan Angela Merkel'in başbakanlık görevi için ayda 17 bin Euro aldığı da belirtildi.

Cumhurbaşkanı'na 217 bin Euro
Başbakan ve bakanların aylıklarında yapılan artışa paralel olarak Almanya'nın eski Cumhurbaşkanları ile şu anda ki Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'a yapılan ödemelerin de 2013 yılı itibariyle artırılacağı açıklandı.

Federal Meclis'in 2013 yılı bütçe tasarısında Cumhurbaşkanlarına yapılan yıllık ödemelerin 199 bin Euro'dan 217 bin Euro'ya yükseltilmesi yer aldı.

Eylül ayında karara bağlanması beklenen tasarıya göre, Almanya'da eski Cumhurbaşkanları Walter Scheel, Richard von Weizsaecker, Roman Herzog ve Horst Köhler'in yanı sıra “beleş tatil” suçlamaları nedeniyle 18 Şubat 2012'de istifa etmek zorunda kalan Christian Wulff'a yapılan yıllık ödemelerin 18 bin Euro artacağına da dikkat çekildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!