Mercedes 10 bin işçi alacak

Güncelleme Tarihi:

Mercedes 10 bin işçi alacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2011 11:31

Dünyanın en büyük otomotiv üreticisi Daimler’in başkanı Zetsche 4 bini Almanya’da olmak üzere dünya çapında 10 bin kişiye yeni iş müjdesi verdi.

Haberin Devamı

MERKEZİ Stutgart’ta bulunan Dünyanın en önemli otomotiz üreticisi Daimler’in şefi Dieter Zetsche Bild gazetesine verdiği demeçte Dünya çapında 10 kişiye yeni iş müjdesi verdi. Bunun 4 bininin Almanya’da olacağını söyleyen Zetsche “Ürettiğimiz araçlara dünya üzerinde büyük talep var. Bu nedenle üretimimiz artırıyoruz. Bu yıl içersinde 4 bini Almanya’da olmak üzere 10 kişiye yeni iş imkanı sunacağız” dedi. Bu nedenle de Almanya genelindeki bütün üretim merkezlerinde yeni eleman alımına başlayacaklarını söyledi.

2 BİN STAJER, 400 MÜHENDİS
Dieter Zetsche alacakları elemanların 2 bininin şu an da bünyelerindeki meslek eğitimi alan stajyerlerden olacağını söylerken, 500 Yüksek okul mezununa da iş imkanı sağlayacakları anlattı. Ayrıca geliştirme ve araştırma bölümü için de 400 mühendis ve bilgisayar uzmanı almak istediklerini ifade etti. 2005 yılından bu yana binin üzerinde sözleşmeli elemana sabit iş verdiklerini bünyelerine kattıklarının altını çizerken “Biz herkese eşit ücret veriyoruz. Sözleşmeli elemen çalıştırmanın en önemli avantajı piyasada yaşanan dalgalanmalardan çok etkilenmemek” dedi. Ayrıca kalifiyeli kadın eleman sayısını da arttırmak istediklerini daha çok kadına iş vereceklerini söyledi.

DÜNYA ÇAPINDA 6 BİN YENİ İŞ
Daimlerin patronu Çin, Hindistan gibi nüfusun fazla olduğu ülkelerin otomobili keşfettiğini belirterek “Bu nedenle bu ülkelerden gelecek talebe yerinde karşılık vermeliyiz. Oralarda üretimimizi arttırmalıyız. Bunun Almanya’da etkisi olacak. Özellikle araçların motor ve bazı parçalarını burada üretiyoruz. Bu nedenle Almanya’da da üretimi arttıracağız” dedi.

200 ÜLKEDE 260 BİN ÇALIŞANI VAR
Daimler 2010 yılında Dünya çapında 97,8 milyar Euro ciro yaptı. Toplam 200 ülkede 260 bin 100 çalışanı bulanan Daimler Almanya’da 164 binin üzerinde kişine iş imkanı sağlıyor. Cirosunun yüzde 80’ini Almanya dışında yapıyor. Dünyanın en önemli üç piyasasında marka araçları Mercedes ve Smart’ın rakamları Almanya 293 bin 100, USA 222 bin 300, Çin 152 bin 300 oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!