‘Meliz’in Mutfağı’ liste başı

Güncelleme Tarihi:

‘Meliz’in Mutfağı’ liste başı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 10:25

İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türk aşçı Meliz Berg’in yazdığı yemek kitabı, çıktıktan sadece üç gün sonra Sunday Times gazetesinin en çok satan kitaplar listesinde ilk sıraya çıktı.

Haberin Devamı

Kıbrıs Türk mutfağından tariflerin yer aldığı 288 sayfalık ‘Meliz’s Kitchen’ (Meliz’in Mutfağı) adlı kitap, İngiltere’nin en eski ve en nüfuzlu kitap satış listesine birinci sıradan girdi. Normalde bir kitabın bir hafta içinde liste başı olabilmesi için 5 ila 10 bin adet satılması gerekiyor. ‘Meliz’s Kitchen’ ise 30 Haziran’da çıktı ve listeye sadece üç günlük satış verileriyle girdi. İki çocuk annesi Meliz Berg, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kitabının liste başı olmasının kendisine müthiş bir bayram hediyesi olduğunu söyledi. Berg, “Bu kitabı yazmayı bitirdiğimde, eşime bir kişi bile satın alırsa çok mutlu olacağımı söyledim. Her birinize çok teşekkür ederim, çünkü sizin sevginiz ve tariflerime güveniniz bunu başardı” dedi. Londra’nın doğusundaki Walthamstow semtinde büyüyen Meliz, ilk çocuğunu doğurduktan sonra hobi olarak bir blog açtı.

Haberin Devamı

‘Meliz’in Mutfağı’ liste başı

SABAH PROGRAMLARINA ÇIKIYOR
Blog’unda, çocukluğundan beri annesi ve büyükannesinden öğrendiği pratik Türk ve Kıbrıs yemeklerinin tariflerini veren Berg, büyük bir takipçi kitlesi edindi. Şan eğitimi alan ve müzik öğretmenliği de yapan Berg, daha sonra en ilgi gören tariflerini bir kitapta toplamaya karar verdi. Meliz Berg’in tarifleri, kitabının tanıtımı kapsamında ulusal gazetelerde yayınlanırken, Berg de ITV televizyonunun sabah programına düzenli olarak katılıyor.

‘Meliz’in Mutfağı’ liste başı

‘Meliz’in Mutfağı’ liste başı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!