Mehmet’i kurtarmak için suya atladı ama...

Güncelleme Tarihi:

Mehmet’i kurtarmak için suya atladı ama...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2020 09:48

Almanya’da Ren Nehri’ne düşen 5 yaşındaki oğlu Mehmet’i bulmak için suya atlayan 30 yaşındaki Gülhan Erol da akıntıya kapıldı. Nehirde yapılan yaklaşık bir saatlik araştırma sonucunda genç kadınla oğlunun cansız bedenine ulaşıldı.

Haberin Devamı

GÜLHAN Erol ile iki eltisi çocuklarıyla birlikte Hessen-Trebur’dan geçen Ren Nehri kıyısında gezintiye çıktı. Bir anlık dalgınlığın ardından 5 yaşındaki Mehmet’in olmadığını gören anne o anda panikledi. Büyük oğlu kardeşinin nehre düştüğünü söyleyince önce 13 yaşındaki Şeyma suya atladı, peşinden de annesi Gülhan Erol. Akıntının çok güçlü olduğu nehirde yüzme bilmeyen Gülhan ve Şeyma’yı çıkarmak için o sırada orada bulunan Alman karı-koca nehre atladılar ve anne ile kızını yarı baygın halde sudan çıkararak boğulmaktan son anda kurtardılar. Beş dakika sonra kendine gelen Gülhan Erol, çevredekilerin tüm müdahalesine rağmen oğlunu nehirden çıkarmak umuduyla bir daha suya atladı. Ancak o sırada dalga çıktı ve Gülhan da akıntıya kapılarak suda kayboldu. Nehirde yapılan yaklaşık bir saatlik araştırma sonucunda genç kadınla oğlunun cansız bedenine ulaşıldı. Eşi Gülhan ile oğlu Mehmet’in ölüm haberini Türkiye’de olduğu sırada alan 41 yaşındaki Rıdvan Erol, pazar günü Almanya’ya döndü. Lufthansa’da çalışan, ayrıca bölgede bir döner büfesi ve iki berber salonu işleten Rıdvan Erol, savcının izin vermesinden sonra eşinin ve oğlunun cenazelerini Türkiye’ye götürerek memleketi Muş’ta toprağa verecek.

Haberin Devamı

ENGEL OLAMAMIŞLAR
Rıdvan Erol’un kardeşi Okan Erol da o gün yaşananları Hürriyet’e şöyle anlattı: “Eşim, yengem Gülhan ve diğer yengem, çocuklarla birlikte gezmeye gittikleri sırada olay yaşanıyor. İki eltisi ve karı-koca Alman çift Gülhan’ın tekrar nehre girmesini engellemek için çok çaba harcıyor, ancak engelleyemiyorlar. Gülhan dördünün elinden kurtulup ikinci kez suya atladığı sırada bir gemi geçiyor. Geminin etkisiyle dalgalar çıkıyor ve girdap oluşuyor. Bu durumda kimse nehre giremiyor. Alman çift Gülhan’a tutunması için sopa uzatmış ancak oluşan dalga ve girdap Gülhan’ı aşağıya çekmiş. Kurtarma ekipleri gelip bir saat içinde yengemi suya battığı yerden çıkardılar. Oraya yakın bir yerde de Mehmet’i buldular. Savcı bize, ‘Akıntı ve girdap bir anda olunca çok profesyonel yüzücüler bile bu bölgeden kurtulamaz’ dedi. Yengem çocuklarını her şeyden öte severdi. Geride beş çocuk kaldı. Polis ve savcıyla konuştuk. Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda ölümler şüpheli olmadığı için otopsi yapılmayacak. Salı veya çarşamba günü cenazelerimizi Türkiye’ye götüreceğiz.”

Haberin Devamı

Mehmet’i kurtarmak için suya atladı ama...

 

BAKMADAN GEÇME!