Mehmet Samsar’a veda resepsiyonu

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Samsar’a veda resepsiyonu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2011 16:30

ABD’deki Türk Kültür Merkezi (Turkish Cultural Center-TCC) bu ay sonunda New York’taki görevi sona erecek New York Başkonsolosu Mehmet Samsar’a veda resepsiyonu verdi.

Haberin Devamı

Türk Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Mehmet Kılıç tarafından sunulan programda, merkezin başkanı Zafer Akın konuşma yaparak Ukrayna’ya büyükelçi olarak atanan New York Başkonsolosu Samsar’a, ABD’deki Türk toplumuna gösterdiği yakınlık, liderlik ve rehberlik için teşekkür etti. Akın, Samsar’ın New York’taki görevi boyunca herkese esin veren bir başkonsolos olarak, her zaman, herkese kapılarını açık tuttuğunu belirtti.

Türkiye’nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Elçi-Müsteşar Hüseyin Müftüoğlu, New York Başkonsolos Yardımcısı Pınar Şentürk Sevi ve eşi, BM Daimi Temsilciliği diplomatlarından Aziz Sevi’nin de konuşma yaptıkları programda Mehmet Samsar da resepsiyona katılanlara hitap etti. Başkonsolos Samsar konuşmasında, Türk Kültür Merkezine ve tüm sivil toplum örgütleri temsilcilerine teşekkür ederek, Türkiye’yi ABD’de temsil eden gerçek temsilcilerin burada yaşayan Türkler olduğunu ve Türk toplumunun kendisine görevi boyunca büyük destek verdiğini söyledi.

New York’taki 5 yıllık görev süresinin ”göz açıp kapayıncaya kadar geçtiğini” de dile getiren Samsar, ”Ben kendimi burada hep bir aile içinde hissettim” diye konuştu. ”Artık 40 yıldan fazla bir süredir burada yaşayan bir toplumumuz var. İnşallah en kısa zamanda Washington’da, Kongre’de, Senato’da, belediyede bir temsilcimizin olmasını istiyorum, bunu da hepimiz yapabilecek güçteyiz ve yapabileceğimize inanıyorum” diyen Samsar konuşmasının sonunda herkesi Kiev’e davet ederek, ”Kiev’de bir eviniz var, sizleri en kısa zamanda Kiev’de görmek en büyük arzumuzdur” dedi.

Veda resepsiyonunda Türk Kültür Merkezi Başkanı Zafer Akın, Başkonsolos Samsar’a teşekkür plaketi takdim etti. New York’ta 1 Aralık 2006’ta göreve başlayan Mehmet Samsar’ın Aralık ayı başında Kiev Büyükelçisi olarak göreve başlaması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!