‘Mehmet Akif’ yarışması yapıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Mehmet Akif’ yarışması yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2018 11:26

Almanya’da Nürnberg Eğitim Ataşeliği’nin Türkçe ve Türk Kültürü Derslerinde öğrenim gören öğrenciler arasında düzenlediği ‘Mehmet Akif ve Gençlik’ konulu İstiklal Marşı’nı güzel okuma ve bilgi yarışması yapıldı.

Haberin Devamı

ŞEHİTLER için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan yarışmadan önce Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül bir konuşma yaptı ve Mehmet Akif Ersoy’un kişiliğini anlattı. Daha sonra öğrenciler, İstiklal Marşı’nın tamamını ezbere okuyarak alkış aldı.

Ardından 5 ila 9’uncu sınıfta okuyan Orta Frankonya, Yukarı Frankonya, Yukarı Pulatina ve Aşağı Frankonya bölgesi öğrencileri, dört grupta yarıştı.
Mehmet Akif ve İstiklal Marşı ile ilgili 10 sorunun 9’unu bilen Orta Frankonya birinci, 8 soruyu bilen Yukarı Pulatina ikinci, 7 soruyu bilen Aşağı Frankonya üçüncü ve 6 soruyu bilen Aşağı Frankonya bölgesi dördüncü oldu.
Yarışmanın sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Yarışma Mehmet Akif’in Türk gençliğine verdiği değerin anlaşılmasını, eserlerinde yer alan gençliğin özelliklerinin farkına varılmasını, gençlerde bulunmasını istediği vatanseverlik, güzel ahlak, mütevazılık gibi özelliklerin içselleştirilmesinin sağlanması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

‘Mehmet Akif’ yarışması yapıldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!