Matem günü

Güncelleme Tarihi:

Matem günü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2011 09:43

Wuppertal'de yangında ölen Hatice Gür ve iki çocuğu için bugün cenaze töreni düzenlenecek. Talihsiz kadın ve iki kızın cenazeleri Wuppertal DİTİB Camisi'ndeki cenaze töreninden sonra memleketleri Kütahya- Gediz'e gönderilecek. Kütahya'daki yakınları ise ölüm haberini alınca sinir krizi geçirdiler.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Wuppertal kentindeki Weisssenburg sokağında pazar günü üçüncü kattaki evlerinde çıkan yangında ölen 24 yaşındaki Hatice Gür ile çocukları Esra (5) ve Elif (2) için bugün Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Camii'nde cenaze namazı kılınacak.
Saat 13.00'de başlayacak dini törene Gür Ailesi'nin akrabaları, ailenin yakınları ve çok sayıda Türk ve Alman'ın katılması bekleniyor. Bir bilye fabrikasında çalışan 30 yaşındaki Eyüp Gür'ün tedavisi ise ambulans helikopterle kaldırıldığı Dortmund'daki özel yanık kliniğinde sürüyor. Yangında eşi ve çocuklarını kurtarmak isterken ağır yaralanan Eyüp Gür hayati tehlikeyi atlattı. Ancak tedavisi gereği suni komada tutuluyor.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİLER
Hatice Gür’ün Kütahya’nın Gediz İlçesi’ndeki baba ocağına da ateş düştü. İki torunu ile kızının yangında öldüğünü öğrenen İbrahim (49) ve eşi Hamide Avcı (43), sinir krizi geçirdi. Kızının 7 yıl önce Almanya’ya yerleştiğini belirten İbrahim Avcı, “Yanlarında olamamak bize acı veriyor” dedi. Anne Hamide Avcı da “Bu acıya yürek nasıl dayansın?” diye gözyaşı döktü.
Wuppertal Polisi, olayla ilgili yaptığı araştırmada, yangına çocuk odasında ateşle oynayan kızların neden olduklarını belirtirken "Yangın ranzanın tutuşmasıyla büyürken kısa sürede tüm daireyi sardı" bilgisini vermişti.

SINIFTA YAS VAR
Öte yandan Hatice Gür, gittiği Almanca kursunda anıldı. Sınıf arkadaşları ve kurs öğretmeni, Hatice Gür'ün oturduğu masaya talihsiz kadının bir fotoğrafını bir demet çiçekle koyarak, gözyaşı döktüler. Nachbarschafsheim Wuppertal Derneği bünyesindeki kursa katılan Gür'ün öğretmeni Elif Helt, "Hatice çok başarılı bir öğrencimdi. Hatice en son geçtiğimiz perşembe günü kursa katılmıştı. Türkiye'de izinde geçirdiği güzel günleri bizlerle paylaşmıştı. Öğrencimi kaybetmenin acısını yaşıyorum" dedi.

UYARI CİHAZI HAYAT KURTARDI
Öte yandan korkunç olayın meydana geldiği Wuppertal'in Elbert semtinde salı günü çıkan bir yangın duman uyarı cihazı sayesinde can kaybı olmadan atlatıldı. Alkollü olduğu belirlenen 49 yaşındaki bir bina sakininin sigarası yastığı tutuşturdu. Kısa sürede yangın büyüdü. Bu sırada dairenin tavanına monte edilen duman alarm cihazı sinyal vermeye başladı. Sinyal sesi üzerine ayılan sarhoş komşularına da haber verdi. İtfaiye anında müdahale ederek yangını büyümeden söndürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!