Marxloh'a hayran kaldılar

Güncelleme Tarihi:

Marxloha hayran kaldılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2012 12:04

Alman bankalarından Sparkasse'nin üst kademeli yöneticilerinden oluşan Sparkasse Akademisi bu seneki gezisini Duisburg'a gerçekleştirdi. Tura katılan 30 kişilik grup Marxloh'a hayran kaldı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Duisburg kentinin Marxloh semtini ziyaret eden Sparkasse'nin 30 kişilik üst kademeli yöneticileri Marxloh'da yaşanan çok kültürlü hayata ve buradaki ekonomik potansiyele hayran kaldı.

Sparkasse Duisburg Yönetim Kurulu'ndan Claus-Robert Witte'nin eşliğinde düzenlenen ve EG DU Duisburg Kalkındırma Dairesi'nin ağırladığı konuklar, semt gezisine Almanya'nın en büyük camisi olan Marxloh DİTİB Camii ve Eğitim ve Diyalog Merkezi'nde başladı.

Çalışmalar konusunda Diyalog ve Eğitim Sorumlusu Zehra Yılmaz'dan bilgi alan konuklar, bölgedeki çok kültürlü yaşamın örnek teşkil ettiğini belirttiler. Cami ziyaretinin ardından, komşu kentlerin yanında, Hollanda ve Belçika'yda bile ünü duyulan Marxloh'taki gelinlik ve damatlık satışının yapıldığı caddeye geçen konuklar, burada oluşan ekonomik potansiyele hayran kaldı.

Mağaza çalışanlarından gerek Türk düğün kültürü gerekse gelinlik sektörü hakkında detaylı bilgi alan konuklar, Marxloh semtinin son yıllarda yaşadığı olumlu gelişmeler hakkında yetkililer tarafından bilgilendirildiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!