Marxloh Camii açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Marxloh Camii açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2008 14:18

Almanya'nın en büyük camisi olarak inşa edilen Duisburg'daki DİTİB Merkez Camisi pazar günü açılıyor. Açılışa 10 bin kişinin katılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Avrupa'nın en büyük camileri arasında yer alacak olan Duisburg Merkez Camisi pazar günü açılıyor. Saat 13.30'da başlayacak açılış törenine 10 bin davetlinin katılması bekleniyor.
Tören için caminin önündeki alana 1500 metrekarelik bir çadır kuruldu. Çadırda ısıtma tesisatının yanı sıra büyük ekran televizyon da yer alacak. Trafikteki yoğunluğu önlemek amacıyla otobanların Marxloh çıkışlarından itibaren tramvaylar caminin önüne kadar ücretsiz yolcu taşıyacaklar. Park yerleri de ücretsiz olacak.
Açılışa Türkiye'den Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, NRW Başbakanı Jürgen Rüttgers, İmar Bakanı Oliver Wittke, Uyum Bakanı Armin Laschet, Meclis Başkanı Regina van Dinther ile çok sayıda kilise ve sosyal kurum temsilcisi katılıyor. Caminin basın sözcüsü Mustafa Küçük, düne kadar altı bin katılım başvurusu aldıklarını belirterek, "Polis 10 bin katılımcı bekliyor. Kanada da dahil çok sayıda ülkeden basın akreditasyonu yaptık. Açılış anısına hatıra parası bastırdık. Üzerinde caminin fotoğrafı yer alan paralar 100 Euro'ya satılacak" dedi.
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı olan caminin temeli 22 Mart 2005'de atılmıştı. 2 bin 500 metrekare kullanım alanına sahip camide 19 kubbe, bir de minare bulunuyor. Caminin maliyeti ise 7 milyon 500 bin Euro olarak hesaplandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!