Markalaşmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Markalaşmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2012 12:34

Almanya’nın Köln kentinde açılan Çocuk ve Gençlik Fuarı’na (Kind+Jugend) katılan Türk firmalarını ziyaret eden Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Türkiye’nin artık bu sektörde kendi markalarıyla dünyada boy gösterme vaktinin geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Fuara Türkiye’den katılan 17 firmayı Çalışma Ataşesi Tahsin Öztürk ile birlikte ziyaret eden Başkonsolos Mustafa Kemal Basa, firma yetkilileri ile sohbet ederek iş adamlarının sorunlarını dinledi. Çocuk ve gençlik ürünlerinin sergilendiği fuarı çok canlı ve güzel bulduğunu belirten Başkonsolos Basa, Türkiye’nin bu sektördeki konumunu değerlendirerek şunları söyledi:

“Katılan Türk firmalarının bir önceki yıla oranla katılım sayısında ◊ artış olduğunu gördük. Tüm ziyaret ettiğimiz firmalarımızın ürünlerini çok nitelikli bir şekilde güzel hazırlanmış reyonlarda sunmaya başladıklarını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Elde ettiğimiz bilgiler firmalarımıza Alman firmalarının ya da diğer ülkelerden gelen katılımcı firmaların alıcı olarak ilgilerinin arttığı yönünde. Tabi şunu görmek lazım, Avrupa’da ve dünyada bilinen pek çok ünlü markanın bu sektördeki üretimlerini Türk firmaları Türkiye’de yapıyorlar. Ancak bu firmalarımız kendi markalarıyla istedikleri ölçüde dünya pazarına çıkabilmiş değiller. Bunun anlamı katma değerin Türkiye’de değil markayı üreten ülkede kalıyor. Türk ekonomisinin gelişmişlik seviyesini de dikkate alarak artık bizim yurtdışında markalaşma faaliyetlerini hızlandırmamız gerekiyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!