Marco duruşmaya gitmiyor

Güncelleme Tarihi:

Marco duruşmaya gitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2008 16:17

Türkiye'de geçen yıl Paskalya tatili yaptığı sırada 13 yaşındaki bir İngiliz kızına cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklandıktan sonra serbest bırakılan Marco, Antalya'daki duruşmasına gitmiyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de geçen yıl Paskalya tatili yaptığı sırada 13 yaşındaki bir İngiliz kızına cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuksuz yargılanan Alman genci Morco"nun davanın 1 Nisandaki duruşmasına katılmayacağı bildirildi. Gencin Alman avukatı Michael Nagel, Marco"nun duruşmaya katılmasının zorunlu olmadığını belirterek, kendisinin sadece sağlık nedenlerinden dolayı duruşmaya katılmayacağını söyledi.

Almanya’da daha önce yaptığı açıklamada, Alman gencinin duruşma günü Türkiye’ye gideceğini bildiren Nagel, bu yeni kararın sadece sağlık nedenlerinden dolayı alındığını, gencin Türkiye’de tutuklanacağına dair bir endişeleri olmadığını kaydetti. Nagel, Antalya’da daha önce 247 gün tutuklu kalan B.M.W’nin davasının uzayabileceğini, gencin psikolojik durumunun duruşmaya katılmak üzere Antalya’ya gitmeye elverişli olmadığını savundu.

Alman gencin annesi Martina W’nin Antalya’da bulunduğu ve oğlunun duruşmasına katılacağı bildirildi. Öte yandan Alman "Bild am Sonntag" gazetesi muhabirine cep telefonuyla bir mesaj gönderen İngiliz kızın babası Graham M, kendisinin ve ailesinin bu olaydan dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını ve kızının bu olayın etkisinden hiçbir zaman kurtulamayacağını düşündüğünü belirtti.
Nihai olarak huzura kavuşmak istediklerini ifade eden Graham M, Alman gencin ve ailesinin de huzuru bulmasını dilediğini kaydetti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!