Mannheim’da bıçaklı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Mannheim’da bıçaklı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2024 15:59

Almanya’nın Mannheim kentinde düzenlenen İslam karşıtı gösteride, Michael Stürzenberger isimli 59 yaşındaki İslam düşmanı bir Alman aktivist bıçaklı saldırıya uğradı.

Haberin Devamı

MANNHEIM polisinden yapılan açıklamaya göre, bugün saat 11.35 sıralarında kent merkezinde düzenlenen gösteri sırasında bir şahıs gösterinin sözcüsü konumundaki Stürzenberger’e bıçakla saldırdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre yere yığılan Stürzenberger’i çeşitli yerlerinden bıçakla yaralayan saldırganı yakalamak için çevredekiler müdahale etmek istedi. Ancak saldırgan, müdahale eden birkaç kişi ile bir polis memurunu da sırtından bıçaklayarak yaraladı. Başka bir polis de silahını çekerek saldırganı yaraladı ve etkisiz hale getirdi. Saldırganın kimliği açıklanmazken, yaralıların hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı belirtildi. Bıçaklı saldırıya uğrayan Michael Stürzenberger’in CSU Münih Teşkilatı eski sözcüsü ve lağvedilen Özgürlük Partisi Genel Başkanı olduğu açıklandı. Stürzenberg’in Münih’te cami yapılmasına karşı olan bir hareketin öncülüğünü de yaptığı ve Bavyera Eyalet Anayasa Koruma Teşkilatı’nın 2013-2020 yılına kadar olan raporlarına ‘İslam düşmanı’ olarak kayıtlara geçtiği belirtildi.

Haberin Devamı

ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ
Almanya Başbakanı Olaf Scholz başta olmak üzere farklı partilerden politikacılar da saldırıyı kınadılar. Scholz, sosyal medya hesabından, “Mannheim’dan görüntüler korkunç. Birçok kişi bir saldırgan tarafından ağır yaralandı. Düşüncelerim saldırıya uğrayanların yanındadır. Demokrasimizde şiddet kesinlikle kabul edilemez. Saldırgan en ağır cezaya çarptırılmalıdır” paylaşımında bulundu. İçişleri Bakanı Nancy Faeser de “Mannheim’daki bıçaklı saldırı korkunç bir cürümdür. Bu vahşice şiddetten görüntüler sarsıcıdır. Yaralılara en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını dilerim. Düşüncelerim özellikle ağır yaralanan emniyet görevlisinin yanındadır. Derhal müdahale eden polislere, ilkyardım ekiplerine ve yardım eden doktorlara teşekkür ediyorum” dedi. Baden-Württemberg İçişleri Bakanı Thomas Strobl da, “Polis memurları büyük bir kararlılıkla ve cesaretle Mannheim’daki bıçaklı saldırıyı sonlandırmıştır. Daha fazla insanın zarar görmesi polislerin müdahalesi sayesinde engellenmiştir. Bu büyük bir başarıdır. Katkıda bulunan tüm polis memurlarına derinden teşekkür eder ve kendilerini kutlarım” açıklamasında bulundu.

Mannheim’da bıçaklı saldırı


 

BAKMADAN GEÇME!