Manfred-Rommel sahibini buldu

Güncelleme Tarihi:

Manfred-Rommel sahibini buldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2011 19:03

ALMANYA’nın Baden- Wüerttemberg Eyaleti’nde faaliyet yürüten Alman-Türk Forum’un organize ettiği 3. Manfred-Rommel ödülleri sahibini buldu.

Haberin Devamı

Stuttgart Linden Müzesi’nde yapılan törende, Ermeni asıllı Türk vatandaşı Tülin Köşeyan ve eşi Dr. Berç Köşeyan ile sosyal danışman Gökay Sofuoğlu, birlikte yaşam ve iyi komşuluk ilişkilerine katkılarından dolayı ödüle layık görüldüler.

Stuttgart Gazetesi’nden gazeteci Sibylle Thelen’e de onur ödülü verildi. Jüri ödül verilen şahsiyetleri 30 aday arasından seçti.

Ödül törenine Stuttgart Başkonsolosu Mustafa Türker Arı, Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, Baden-Württemberg Eyalet Uyum Bakanı Bilkay Öney, Stuttgart Büyükşehir Belediye Başkanı Wolfgang Schuster, SPD Stuttgart Belediye Meclis üyesi Ergun Can, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve 300’ü aşkın davetli katıldı.

OY HAKKI ÖNEMLİ
Göçmen çocuklarının eğitimine ve uyuma verdiği destek nedeniyle ödüle layık görülen sosyal danışman Gökay Sofuoğlu, “25 yıldır uyum için çaba gösterilmekte. Ancak bu gün gelinen noktada fazla bir değişikliğin olduğunu söyleyemeyiz. Bunun nedeni de göçmenlere yerel seçimlerde oy hakkı verilmemesindendir. Uyumun en temel taşlarından biri katılımdır. Uyum eşit hakların tanınması ve oy hakkının verilmesi ile gerçekleşir“ dedi.

Cem Özdemir, “Baden Württemberg’de Barış içinde yaşama büyük katkı sağlayan eski Stuttgart Belediye Başkanı Manfred- Rommel adına verilen böylesi anlamlı ödüle layık olanları kutluyorum. Arkadaşım Gökay Sofuoğlu’nun böylesi bir ödülü almasından dolayı ayrıca çok mutlu oldum“ dedi.

EĞİTİM HER ŞEYİN ANAHTARI
Stuttgart Başkonsolosu M. Türker Arı, “Vatandaşlarımıza verilen ödüller Türk insanının Almanya’da giderek artmakta olan başarılarına başarı katıldığını gösteriyor. Türk vatandaşlarımızın uyum adına yaptıkları çalışmalardan dolayı ödül almaları çok anlamlı. Anne ve babalar çocuklarımızın eğitimine önem vermeliyiz. Eğitim her şeyin anahtarı. Gelecekte böylesi ödül alanların sayısı toplumumuzda artarak devam edeceğine inanıyorum. Ve ödül alanları kutluyorum” açıklamasında bulundu.

EĞİTİM İLERİ GÖTÜRÜR
Baden-Württemberg Uyum Bakanı Bilkay Öney, “Her şeyi devletten beklemeden vatandaşlarımızın gönüllü yaptıkları faaliyetlerin ödüllendirildiği çok anlamlı bir ödül. Eğitim alanında çalışma yapanların ödüllendirilmesi insanları motive eder ve daha iyi örneklerin çıkmasına neden olur. Bir toplumu ileri götüren eğitimdir. Sivil toplum kuruluşlarından eğitime ağırlık vermelerini rica ediyorum“ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!