Mahir sanki Gerd Müller

Güncelleme Tarihi:

Mahir sanki Gerd Müller
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2008 14:02

Alman Bundesliga'nın güçlü ekiplerinden WVL Wolfsburg'ta Mahir Sağlık fırtınası esiyor.

Haberin Devamı

Almanya1. Futbol Ligi'nin güçlü ekibi VFL Wolfsburg'a Regionallliga ekibi (Almanya 3. Ligi, şimdi 4. lig)) Wuppertaler SV'dan sezon başında transfer olan Mahir Sağlık başarılı futbolu ve attığı gollerle adeta takımın kurtarıcısı oldu.

Türkiye 21 yaş altı Ümit milli takımında da 21 kez forma giyen ve Wuppertaler SV'ın ligi 6 . sırada bitirmesinde büyük payı olan Mahir, şimdrid yeni antrenörü Felix Magath'ın adeta can simidi. Mahir , takımının deplasmanda VfL Bochum'a karşı 2-2 berabere kaldığı karşılaşmada beraberlik golünü attı. 69. dakikada Mahir, Riether'in ceza sahasına kafasıyla indirdiği topu ağlara göndererek VfL Wolfsburg'un ikinci golünü kaydetti ve takımının sahadan 2-2 berabere ayrılmasını sağladı.
Kurtarıcı Mahir

150 bin euro'ya transfer olarak takımın en ucuz futbolcusu olmasına rağmen attığı gollerle fiyatını katlayan Mahir " Bu maçta attığım gol tanrının bana verdiği adeta bir hediye. Bu golümü anne ve babama hediye ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Almanya Kupası ilk tur maçında iki gol atarak takımını ikinci tura yükselmesini sağlayan Mahi geçen haftada Wolfsburg'un Köln karşısında 1-0 yenik götürdüğü maçta ikinci yarıda oyuna girip attıkları iki golün asistliğini yapmıştı.

Mahir adeta Gerd Müller gibi

VFL Wolsburg'un en iyisi olarak alkış toplayan Mahir Sağlık, Bundesliga'da haftanın karmasına seçildi. Teknik direktör Felix Magath, Mahir'i Gerd Müller'e benzettiğini dile getirip " Mahir'i bizim yeni Gerd Müller'imiz.

O attığı gollerle en kısa sürede kendisini ve Wolfsburg'u zirveye taşıyacak. Geçtiğimiz sezon başında Beşiktaş'ın transfer listesinde olan Ümit Milli Takımı'nın da gözdesi olan Mahir Sağlık "Türkiye'de Süperlig'de oynamak isterdim. Fakat Wolfsburg'a geldiğim için çok mutluyum. Teknik Direktör Magath benimle planladığını söyleyip, moral veriyor. Bundan iyiside hayalimden zaten bile geçmiyordu" dedi.

Gol onun işi

Regionalliga Kuzey Grubunda Wuppertaler SV takımının bir sezonda attığı 60 golün 27'sini atarak neredeyse yarısını kaydeden Mahir her iki ayağınıda mükemmel kullanabilen ender futbolculardan birisi. 25 yaşındaki golcü futbolcu kafa toplarındaki hakimiyetiyle de biliniyor.

Haberin Devamı

İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!