Mahir Agva’nın hayali Türk Milli Takımı

Güncelleme Tarihi:

Mahir Agva’nın hayali Türk Milli Takımı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 12:38

Almanya basketbol genç milli takımı U20 takımının yıldız ismi Türk asıllı Mahir Agva, Almanya genç yetenekler dünya karması karşılaşmasına bu yıl ikinci kez çağrıldı.

Haberin Devamı

Reutlingen-Basketbol dünyasının parlayan yeni yıldızı Türk asıllı Almanya U20 milli takımı basketçisi Mahir Agva’nın hayali Türk milli takımı. 2.08 boyunda, 110 kilo ağırlığında olan Mahir Agva, Amerika baketbol liği NBA’ya basketbolcu yetiştiren Güney Almanya’ın en prestijli basketbol akademsi Ehningen Urspring takımında oynuyor. Baskete TSG Reutlingen’de başlayan, iki yıl Almanya Beko Basketbol 1.liğ takımı Young Tigers Tübingen takımında oynayan büyük yetenek Mahir Agva, geçtiğimiz yıl Alman milli takımı menejerlerinin isteği ile transfer olduğu Baketbol Koleji NBBL takımının başarısında en büyük rolü oynayan yetenek seçildi.

Mahir Agva’nın hayali Türk Milli Takımı


‘U20 milli takımına devamlı çağrılıyor’

Almanya’da doğan, Türk vatandaşı Mahir’in uzun boyu nedeniyle baskete başladığını açıklayan baba Bektaş Agva, “Mahir basket yeteneğiyle dikkatleri üzerine çekti. Almanya Beko Basketbol 1. liği ekipleri Bayer Münih, Lüdwigsburg ve Tübingen takımlarından teklif var. Amerika baketbol ligi NBA’ya basketbolcu yetiştiren kolej takımında 2.ligde oynuyor. Ligin en iyi basketçisi ve Alman basketbol U20 milli takımının da yıldızı olarak devamlı çağrılıyor” diye konuştu.

‘Daveti olumlu bir şekilde değerlendiririz’

Antrenörleri ve basketbol oteriterlerinin sürekli olarak Mahir’in üstün yeteneğinden söz ettiklerini belirten baba
Mahir Agva’nın hayali Türk Milli Takımı
Bektaş Agva “Oğlumun en büyük hayalinin Türkiye’de ve Türk milli takımda oynamak. Mahir Almanya’da doğduğu için Alman vatandaşı, oğluma milli davet gelirse ve bürokratik engeller aşılırsa Türk milli basket takımında oynamasını destekliyorum. Türk basketi çok iyi durumda. Mahir orada yeteneğini geliştirebilir. Milli takıma büyük desteği olur. Almanya’da 10 Ocak’ta oynanan genç yetenekler dünya karması turnuvasına ikinci kez davet edildi. Alman A milli takımına çağırılmadan Türk milli takımından davet gelirse bu daveti olumlu bir şekilde değerlendiririz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!