Madalyalar saf altın değil

Güncelleme Tarihi:

Madalyalar saf altın değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2008 21:00

OLİMPİYAT şampiyonluğuna ulaşan sporculara verilen madalyalar saf altın değil.

Haberin Devamı

Saf gümüş üzerine 6 ayar altınla kaplanan madalyalar Çin ve Şangay darpanesi tarafından üretildi. Madalyaların diğer metal materyelleri ise Avustralya'nın ünlü şirketi BHP Billiton üretti. Altın ve gümüş madalyalarda kullanılan gümüş madeni Avstralya'dan getirildi. Bronz madalyaların kaynağı i?e Şili'den. Gümüş ve altın öl?ümleri yapılan madalyalardaki malzemelerin altın oranın % 95.9 olduğu belirtiliyor.

3667 doping testi yapıldı


PEKİN 2008 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda düne kadar 3667 doping testi yapıldığı a?ıklandı. Olimpiyat oyunlarının en geniş ?aplı doping taramasının yapıldığı Beijing'de 2905 idrar, 762 kan testi uygulandı. İdrar tetlerinin 616'sının EPO testi, kan testlerinin ise 454 ise büyüme hormonu aranan (HGH) testleri oldu.

Şanssız Liu sakata geldi

ÇİN'in atletizmdeki en büyük beklentilerinden biri olan ve Atina 2004'te 110 metre engellide tarihi bir başarıyla olimpiyat rekoru kırarak altın madalya alan Xiang Liu dün sürpriz bir şekilde sakatlıkla yarışmadan ?ekildi. Liu, piste ?ıkmadan önce acı hissettiğini ancak yine de yarışmak amacıyla yerini aldığını acıları artınca yarışı bıraktığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!