MAAŞ ARTIŞI İÇİN UYARI GREVİ YAPTILAR

Güncelleme Tarihi:

MAAŞ ARTIŞI İÇİN UYARI GREVİ YAPTILAR
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2013 13:16

NRW Eyaleti'ndeki metal ve elektro sektöründeki işçiler, işverenin yüzde 5,5 oranındaki maaş zammı talebini kabul etmemesi üzerine uyarı grevine gitti.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'nde metal ve elektro dalında çalışan binlerce işçi pazartesi günü uyarı grevi yaptı.

IG Metall Sendikası'nın düzenlediği grev nedeniyle Köln'deki Ford fabrikasının önünde toplanan işçiler yüzde 5,5 oranındaki maaş artışı taleplerini dile getirdiler. Greve çoğunluğu Ford işçileri olmak üzere, sektörde Köln ve çevresinde faaliyet gösteren toplam 22 firmanın çalışanları katıldı. İşçiler uyarı grevi kapsamında saat 09.00'dan itibaren iki saatliğine iş bırakma eyleminde bulundu.

GENEL GREVE GİDERİZ

Çok sayıda Türkiye kökenlinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 12 bin işçinin katıldığı grevde yapılan konuşmalarda, talepleri kabul etmeyen işverenler birliğine tepki gösterildi.

Gösteriye katılanlar konuşmalar sırasında düdükler ve ıslıklarla protestolarda bulundu. Ford İşyeri İşçi Temsilcisi Mustafa Çözmez, grevle ilgili DHA'ya şu bilgileri verdi: "İşverenler Birliği en son yüzde 2,3 oranında teklif yaptı. Teklif 13 ayı kapsıyor. İki ay da ödeme olmayacak. Hesapladığınızda sadece yüzde 1,9'luk artış demek. Bu teklif bizim için bir provokasyondur. Böyle giderse bu uyarı grevi ne ilk, ne de son olacak. İstenilen oranda artış olmazsa, bunun sonu genel greve kadar gider. IG Metall yönetimi de bu konuda hazırlıklıklarını yapıyor. Grevin yapıldığı saatlerde Leverkusen'de bir araya gelen taraflar, toplu sözleşmeler için üçüncü tur görüşmeleri başlattı. NRW'deki 700 bin metal ve elektro işçisi için IG Metall yüzde 5,5 oranında maaş artışı talep ederken, işveren şu ana kadar en fazla yüzde 2,3'lük bir artış önerdi. "DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!