Lüksemburg'da Türk Kültür Festivali

Güncelleme Tarihi:

Lüksemburgda Türk Kültür Festivali
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2010 18:12

Türkiye Büyükelçiliği ve Lüksemburg Kültür Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen “Lüksemburg'da İstanbul Kültürü” konulu festival açıldı.

Haberin Devamı

LÜKSEMBURG Türkiye Büyükelçiliği ve Lüksemburg Kültür Bakanlığı tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen “Lüksemburg’da İstanbul Kültürü” konulu Türk festivali, Lüksemburg Kültür Bakanı Octavie Modert, Lüksemburg eski Başbakanı Jaques Santer ve Lüksemburg Türkiye Büyükelçisi Celalettin Kart tarafından açıldı.

Lüksemburg’un en önemli kültür merkezi Abbaye Neumünster Sergi Salonu'nda düzenlenen festival kapsamındaki İstanbul yorumları sergisine Türkiye’den de birçok sanatçı katıldı. Açılışta hazır bulunan Ali Ayyıldız, Ali Tekin Cam,Ayca Idil Aba, Ayla İmre, Aziz Celebi, Birgül Hacıalioğlu, Birsen Apca, Cahide Erel, Çetin Özer, Çetin Pireci, Çiğdem Albayrak, Çiler Belen, Dilara Gürses, Eda Bahadınlı, Ferhan Tunçer, Gülcan Karadağ, Günseli Toker, Haluk Sevimli, Hatice Kumbaracı Gürsöz, İldem Arabacıoğlu, Latife Aktan Özel, Mediha Aşkın, Mehmet Özcan, Meral Değer, Meral Pekün, Merih Kurtul, Mine Akın, Münevver Cillov, Nazlı Gülgün Elitez, Neşe Meral, Nesteren Silivrili, Olcay Güran, Recep Baydemir, Refika Tarcan, Serap Gümüşoğlu, Seyda Gürsoy Çoban, Sinan Koçaslan, Sonay Yücel, Türkan Karalı, Uğur Gökhan, Vildan Baydemir, ve Yüksel Boz Öcal adındaki ressam ve heykeltraşlar davetlilere eserleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Sergi 11 Ocak 2011 tarihine kadar ziyaretçilerin görüşüne açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!