Lufthansa iklim aktivistlerinden 120 bin Euro tazminat istedi

Güncelleme Tarihi:

Lufthansa iklim aktivistlerinden 120 bin Euro tazminat istedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2023 11:20

Alman Hava Yolları Lufthansa, bazı kentlerde pistlere yatarak uçuşları engelleyen iklim aktivistlerinden 120 bin Euro tazminat talep etti.

Haberin Devamı

ALMAN Hava Yolları Lufthansa’nın, kendilerini ‘Son Nesil’ olarak niteleyen ve Berlin, Düsseldorf, Hamburg Hava Alanları’na girerek pistlere yatıp uçuşların iptal edilmesine veya ertelenmesine yol açan iklim aktivistlerinden tazminat talep ettiği açıklandı. Lufthansa yan kuruluşu Eurowings avukatının polis tarafından kimlikleri saptanan iklim aktivistlerine gönderilen yazıda bu ayın ortasına kadar 120 bin Euro tazminat ödemelerinin istendiği belirtildi.

10 UÇUŞ İPTAL, 21 SEFER İPTAL EDİLMİŞTİ
Geçen yıl kasım ayında Berlin-Brandenburg Hava Limanı’nın (BER) etrafındaki dikenli telleri keserek piste giren ve ellerini yapıştırarak 10 uçuşun iptal edilmesine 21 seferin de ertelenmesine yol açan iklim aktivistlerinin talep edilen tazminatı ödememeleri halinde Lufthansa’nın mahkemeye başvuracağı da açıklandı. Lufthansa’nın aynı zamanda Düsseldorf ve Hamburg Hava Alanlarında benzer eylemlere girişen iklim aktivistlerden de tazminat talebinde bulunacağı da belirtildi. Öte yandan FDP’li Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann ile Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing’in SPD’li Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser’e bir mektup göndererek Hava Güvenliği Yasası’nın daha ağır cezalar içerecek şekilde değiştirilmesi talebinde bulundukları da açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!