Londra'nın ilk Türk polis müfettişi görevde

Güncelleme Tarihi:

Londranın ilk Türk polis müfettişi görevde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2008 20:10

Türk bir baba ve İngiliz anneden Londra'da dünyaya gelen Homre Varley adlı polis memuru, geçmişi 1829'lı yıllara dayanan Metropolitan Polis Teşkilatı (met) bünyesindeki "ilk" Türk kökenli "polis müfettişi" oldu. Varley'in bu başarısı, Metropolitan Türk Polis Derneği (MTPA) tarafından düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Haberin Devamı

LONDRA’da bir Türk baba ile İngiliz anneden dünyaya gelen Homre Varley (PC), adlı polis memuru, 1829 yılında kurulan Metropolitan Polis Teşkilatı’nın (met), 'ilk' Türk kökenli 'polis müfettişi' oldu.
Varley’in bu başarısı için Londra’nın güvenliğinden sorumlu 'met' bünyesinde görev yapan Türk kökenli polislerince oluşturulan, Metropolitan Türk Polis Derneği (MTPA) tarafından bir etkinlik düzenlendi. Ponders End’teki, Vadi Restaurant’da düzenlenen geceye MTPA Başkanı Halil Hüseyin, Başkan Yardımcısı ve met Avukatı Necdet Necjdet, Genel Sekreter Meryem Cast, Mali İşler Sorumlusu Shen Mertkol ile Abide Osman, Hatice Hussein, Ali Dağ, Julia Dott ve derneğin diğer üyeleri katıldı.

BİR İLKE İMZA ATILDI
Yaz tatili ardından ilk kez kez bir araya gelinen etkinlikte, polis memurluğu görevini yerine getirirken biribiri ardına girdiği sınavlarda elde ettiği başarı ile polis müfettişliğine terfi eden dernek üyeleri Varley’den gıptayla söz edildi.
İngiltere’nin ilk Türk kökenli 'polis müfettişi' Varley, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, 'Ben bu kadar gündem olmasını beklemiyordum. İşimle ilgili böyle bir şey yapmaya karar verdim. Zamanından fedakarlık yaparak sürekli çalıştım. Sonunda da başardım. Şimdi ise sevinçliyim. Bu kadar sevinç duyacağım doğrusu hiç aklıma gelmezdi. İnşallah önümüzdeki yıllarda da, daha yüksek görevlere terfi edilirim. Hepinize teşekkür ederim' dedi. Ramazan ayı ve yaz tatili vesilesiyle biraraya gelinilen yemekli etkinlikte MTPA Başkanı Hüseyin, 'meslaktaşları Varley’in yılmadan çalışması akabinde bir ilke imza attığını' belirttti.

POLİS ADAYLARI ARANIYOR
İngiltere’deki Türk kökenli polisler arasında ilk kez Varley’in, polis müfettişliğine yükseldiğinin altını çizen Hüseyin şöyle konuştu; 'Bu haber bizleri çok mutlu etti. Bu başarı aynı zaman da, Türk toplumun başarısıdır. Bizlere iyi bir örnek oldu. Yeni görevinde başarılar dileriz.'
Londra’nın güvenliğinin met bünyesindeki 51 bin 817 görevli tarafından sağlandığına da değinen Hüseyin, 'Londra’da yaşayan Türk sayısı oldukça yüksek. Türk kökenli polis sayımız ise 160 civarında. Bu rakamı yukarıya çekmek istiyoruz. Ancak, polis olmak için başvuru yapmak isteyenlerin bazı şartlara sahip olması gerekiyor. Öncelikle sabıka kaydının olmaması şart koşuluyor. İngilizce’yi iyi bilmesi gerekiyor. Bununla ilgili sertifika soruluyor. Yaş sınırı ise 18,5’tan başlıyor ve 55 yaşına kadar herkes başvuruda bulunabilir.' İlerleyen saatlerde, yaklaşan Ramazan Bayramı sebebiyle bayrama yönelik çalışmalar gündeme geldi, yenilen yemek ardından da Türkçe müzik eşliğinde eğlenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!