Londra'da sanat müziği şöleni

Güncelleme Tarihi:

Londrada sanat müziği şöleni
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2008 19:03

Londra Türk Radyosu (LTR) Türk Sanat Müziği Koro ve Orkestrası, ülkenin en prestijli salonlarından Royal Albert Hall'de, muhteşem bir Türk Sanat Müziği ziyafeti verdi.

Haberin Devamı

İngiliz yayın kurumu BBC Radyo 3 tarafından düzenlenen konserde 48 kişilik LTR Koro ve Orkestrası, Türk Sanat Müziği'nin Hicaz ve Rast makamından eserler seslendirdi. Aynı kurum tarafından bundan 2 yıl önce gerçekleştirilen 'Yılın Korosu Yarışması'nda, 6 finalist arasında yer alan Türk Ekibi, güne damgasını vurmayı başardı. Giriş parçası olarak 'Açılan Bir Gül Gibi' ardından 'Pencere Açıldı, Bilal Oğlan'ı seslendiren ekip sırasıyla 'Rumeli Türküsü', 'Bir Bahar Akşamı', 'Muhabbet Bağı' ve 'Yar Saçların Lüle Lüle'yi icra etti.

Türkan Zahra ve İbrahim Sayın eşliğinde 'Tennenni Ten Tenenni' ile 'Alim'i, koro ve solo olarak icra eden koro, salonu tıklım tıklım dolduran konuklara unutulmaz anlar yaşatırken, Mehmet Can’ın 'kanun taksimi' kalplerde iz bıraktı.

Dakikalarca alkış aldılar
Konser, koronun seslendirdiği potpori ile sona ererken, salonu dolduran Türk ve İngiliz sanat müziği sevenler, Türk grubunu dakikalarca ayakta alkışladılar. Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Kelami Dedezade, orkestranın çalışmalarına uzun zamandır devam ettiğini belirterek, şef Erkan Pastırmacıoğlu başta olmak üzere koro ve orkestra üyelerine teşekkür etti.

LTR Genel Müdürü ve Orkestra Şefi Erkan Pastırmacıoğlu da, "2006 yılında LTR Türk Sanat Müziği Korosu BBC Radio 3’ün açmış olduğu ‘Yılın Korosu’ yarışmalarında finale kalmayı başarmış ve Türk müziğini tanıtmakta büyük bir rol oynamaktadır. LTR 1995 yılından beri dünyada, Türkiye ve KKTC dışında, ilk 24 saat Türkçe yayın yapan lisanslı radyo olmuştur. LTR, www.londonturkishradio.org adresinden internet aracılığıyla tüm dünyaya da sesini duyurmaktadır' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!