Güncelleme Tarihi:
Turizm sezonu yaklaşırken, Londra Türk şaraplarını tanıtmak amacıyla düzenlenen gecede, Hükümete sitem vardı. Pamukkale ve Melen şaraplarının tanıtıldığı resepsiyonda, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pamukkale şarapları temsilcisi Hayri Ramazanoğlu, Anadolu'nun şarabın ilk üretildiği topraklar olduğunu hatırlattı. Türkiye'nin, dünyadaki en büyük beşinci üzüm üreticisi ülke olduğuna dikkat ?eken Ramazanoğlu, buna rağmen şarap üretiminde ?ok sonlarda olduğumuzu vurguladı.
Türkiye'de üzümün 300 gün güneş gördüğünü, bunun özelikle kırmızı şarap i?in ?ok önemli olduğunu belirten Ramazanoğlu, ancak üretim sürecinde hükümetten destek alamadıklarında hatta vergiler nedeniyle son derece zor durumda kaldıklarını söyledi.
"ŞARAP OLMADAN TURİZM OLMAZ"
Hükümetin turizme verdiği önemi hatırlatan Hayri Ramazanoğlu, "bunu ?ok net söylüyorum, şarap olmadan turizm olmaz" dedi. Türkler i?in yemeklerde ekmek ne kadar önemliyse, Avrupalı i?in de şarabın o kadar önemli olduğunu söyleyen Ramazanoğlu, bu nedenle Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin Türk şarabıyla tanışmasının son derece önemli olduğunu belirtti.
Bir dönem gündeme gelen kırmızı sokak projelerinin ger?ekleşmesi halinde Türkiye'nin imajına ?ok büyük darbe vuracağını da belirten Ramazanoğlu, "Yabancı bir turiste sadece bu sokakta i?ki i?ebilirsiniz denildiğini düşünsenize. O turistin aklında nasıl bir Türkiye görüntüsü doğar ?ok merak ediyorum. Bir Türk'e, sadece bu sokakta ekmek yiyebilirsin demek gibi" dedi.
"HER ŞEY DAHİL ŞARABA ZARAR VERİYOR"
Türkiye artık ?ok yaygın bir şekilde uygulanmaya başlayan her şey dahil sistemi tatilin de Türk şarabına zarar verdiğini belirten Hayri Ramazanoğlu, bu sistemdeki otellerdin maliyeti kısmak i?in ?ok ucuz şaraplar kullandığını, bu şarapları tadan turistlerin ise ger?ek Türk şarabının kalitesini anlayamadan ülkelerine döndüğünü söyledi.