Londra Olimpiyat ağacı Türk kumaşından yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Londra Olimpiyat ağacı Türk kumaşından yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2012 17:09

İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da bu yaz yapılacak 2012 Olimpiyatları için hazırlanan Olimpiyat ağacında, Türk kumaşları kullanıldı. Ağacı tasarlayanlar arasında Türk modacı Serap Pollard da bulunuyor.

Haberin Devamı

Olimpiyatlar için düzenlenen festival kapsamında hazırlanan 15 metre yüksekliğindeki ağaç, dünyanın farklı ülkelerinden gelen kumaşlarla tasarlandı. Aralarında Türk kumaşlarının da bulunduğu ağacın yapım projesinde de Londra’da yaşayan Türk tasarımcı Serap Pollard yer alıyor. Yaz boyunca Londra’nın ünlü sanat merkezi South Bank Centre’de sergilenecek olan ağaç, turistleri ve ziyaretçileri hayrete düşürüyor.

"lsquo;Under the Baobab" projesi kapsamında dünyanın farklı ülkelerinden sanatçı ve modacılar, Olimpiyatların uluslararası boyutunu temsil etmek amacıyla ağaca kendi ülkelerinin geleneksel desenlerini kullandılar.

OLİMPİYAT AĞACINDA OSMANLI MOTİFLERİ

Türk modacı Serap Pollard ise bu projede yer alırken Osmanlı İmparatorluğu’nun bir ağaçla temsil edildiğinden yola çıkarak ağacın dallarında Osmanlı motiflerinin yer aldığı Türk kumaşlarını kullandığını belirtti. Olimpiyatlar için hazırlanan böyle bir uluslararası projede yer almaktan çok mutlu olduğunu belirten Pollard şunları söyledi:

"Proje ortaya çıkmadan önce modacılar olarak bir araya geldik. Ne yapabileceğimizi düşündük ve bütün ülkelerin temsil edileceği bu ağacı yapmaya karar verdik. Bu ağacı tasarlarken Osmanlı İmparatorluğu’nun simgesi olan ağaçtan ilham aldım.Türk kumaşları da dünyada önemli bir üne sahip. Her ikisini bir araya getirmek de Türk tasarımcı olarak bana düştü. Geleneksel Türk kumaşlarının kullanıldığı bu projenin, Türk tarihini günümüz modern zamanına taşıdığını düşünüyorum. Bu projede tek Türk tasarımcı olmak güzel bir duygu ve aynı zamanda gurur verici."

Baobab ağacı, olimpiyatlar kapsamında yaz boyunca sanat merkezi Hayward Gallery’ de sergilenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!