Londra’da bayram sevinci

Güncelleme Tarihi:

Londra’da bayram sevinci
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2015 15:33

İngiltere’nin başkenti Londra’da sabahın erken saatinde yağan aşırı yağmura rağmen camilere akın eden vatandaşlar, Türk camileri tıklım tıklım doldurdular.

Haberin Devamı

Kuzey Londra’daki Aziziye Cami’de kılınan bayram namazına Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, Elçi Müsteşar Fatih Ulusoy, yeni atanan Müsteşar Cem Işık ve vatandaşlar katıldılar.

Londra’da bayram sevinci


Namaz öncesinde tekbirler getirilirken, ardından Aziziye Cami Baş İmamı Fahri Baltan’ın bayram vaazı dinlendi.

CAMİ İÇİNDE BAYRAMLAŞTILAR

Vaazlarda Müslümanlığa yakışan barış, huzur ve hoşgörünün hüküm sürmesi gerekliği ifade edildi. İsmi barış olan İslam dininin içinde terör barındırmasının mümkün olmadığını dile getirdi. Konuşmalarda barış ve hoşgörü mesajları öne çıktı.

Londra’da bayram sevinci


Namaz vakti geldiğinde ise yüzlerce vatandaş Aziziye Cami Din Görevlisi Ergin Çoban’ın önderliğinde namaza durdu. Çoban’ın bayram hutbesini dinledi. Ardından cami içinde, cami görevlileri Büyükelçilik- Başkonsolosluk üst düzey görevleri ve vatandaşlar bayramlaştı. Cami dışında bulunan vatandaşlar da birbirleriyle bayramlaştı.

Londra’da bayram sevinci


VATANDAŞLARA BAYRAM KAHVALTISI

Büyükelçilik görevlileri, cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşarak birlikte, iş adamı Osman Cinik tarafından organize edilen kahvaltıya katıldılar. Kahvaltı sonunda resmi yetkililere, vatandaşlara ve hayırsever işadamı Osman Cinik’e, iş adamı Nuri Bulgurcu ve Hackney Belediye Meclis Üyesi Mete Çoban’a teşekkür edildi.

Londra’da bayram sevinci

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!