Londra Başkonsolosluğu'nda iftar yemeği

Güncelleme Tarihi:

Londra Başkonsolosluğunda iftar yemeği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2015 13:39

Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar ve eşi Ayşegül Yorulmazlar Başkonsolosluk ikametgahında iftar yemeği verdi.

Haberin Devamı

İftar programı kapsamında Türkiye’nin Din Hizmetleri Müşaviri Mehmet Özdemir ile birlikte İngiltere Türk Toplumunun ileri gelen temsilcileri, üyeleri, İngiltere’de Türklerin yaşadığı bölgelerde görev yapan belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri ile biraraya gelindi.

BİR RAMAZAN AYI DAHA KARŞILANDI

İftar yemeğinde konuşan Yorulmazlar, farklı dine, kökene mensup insanların hoşgörü ve karşılıklı anlayış içinde Ramazan ayında düzenlenen iftar sofrasında bir araya gelmiş olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Londra Başkonsolosluğu’nda geçen yıl olduğu gibi bu yılda iftar sofrasının kurulduğuna değinen Yorulmazlar, Ramazan ayının ve diyalogun önemine dikkat çekti.
Yorulmazlar, “Toplumsal yaşamımızda önemli yeri olan, hoşgörü, yardımlaşma, paylaşma, dayanışma ve bağışlama gibi değerlerin ve duyguların paylaşıldığı bir Ramazan ayını daha karşılamanın mutluluğu içindeyiz” dedi ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Din Hizmetleri Müşaviri Özdemir, iftar öncesi ve sonrasında dua okudu

İFTAR YEMEĞİNE KİMLER KATILDI?

Yorulmazlar himayesinde gerçekleştirilen iftara, Konsolos Murat Nalçacı, Fatih Tedik, Merton Belediyesi Lideri Stephen Alambritis, Enfield Belediye Meclisi Üyesi Yasemin Brett, Hackney Belediye Meclisi Üyesi Mete Çoban, İngiltere Türk İslam Kültür Merkezi Başkanı Erdoğan Çelik, THY Londra Müdürü Osman Battal, Irak Türkmen Cephesi İngiltere Temsilcisi Sündüz Abbas, Aziziye Cami Genel Sekreteri Hakan Camuz, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UK) Başkanı Muttalip Ünlüer, Southwark Belediyesi eski Başkanı Sunil Chopra, Yunus Emre Enstitüsü Londra Müdürü Mehmet Şen, Kırım Tatarlar Derneği Başkanı Caner Mülayım, Türk işadamları Osman Cinik, Ahmet Üstünsürmeli, Nuri Bulgurcu, Mehmet Kocakerim, Levent- Özlem Acı, Atilla Abacığolu’nun yanı sıra aralarında Öznur Kocaoğlu’nda bulunduğu başkonsolosluk çalışanları, İngiltere’deki çeşitli derneklerin temsilcileri, basın mensupları ve diğer davetliler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!