Liverpool Çetesi

Güncelleme Tarihi:

Liverpool Çetesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2011 19:48

İngiltere’de peşpeşesoygunlarla 10 gün büyükkorku saçan, en küçüğü13 en büyüğü 18 yaşındakibeş kişilik çete toplam 20yıla mahkum oldu.

Haberin Devamı

İngiltere’nin Liverpool şehrinde nisan ve mayıs ayında 13-18 yaş arasındaki beş kişilik çete önce taksicileri silahlarıyla tehdit edip paralarını almış, sonra işleri “büyüterek” dükkanları da soymuşlardı. Çete üyeleri, bir kişiyi de vurarak yaralamıştı. Son soygunda yakalanan çete üyeleri, geçen cuma günü hakim karşısına çıktı. Hakim, kamuoyuna büyük korku yaşattıkları için, yaşları küçük olmasına rağmen sanıkların kimliklerinin açıklanmasına izin verdi.

EN KÜÇÜĞÜNE 4 YIL HAPİS CEZASI
Haklarındaki suçlamaları kabul eden çete üyeleri toplam 20 yılı aşkın hapis cezasına çarptırıldı. Blacberry telefonunda bulunan silahlı pozu mahkemede gösterilen çetenin en genç üyesi 13 yaşındaki Jobe 4 yıl, ağabeyi Declan ise 9 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Çete lideri Bradley Beveridge’ı (18) birkaç yıldır izlediklerini söyleyen dedektif Andy O’Conner, “Kamera görüntülerini incelerken çete üyelerinin yaşlarının daha büyük olduğunu sanıyorduk” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!