Ligue 1 için Boxing Day!

Güncelleme Tarihi:

Ligue 1 için Boxing Day
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2018 11:08

Ligue 1 ekiplerinden Amiens'in başkanı Bernard Joannin'den ilginç bir öneri geldi.

Haberin Devamı

Özellikle Fransa'da son günlerde yaşanan Sarı Yelekliler protestoları nedeniyle birçok maç ertelenirken, Amiens Başkanı Joannin Boxing Day önerisinde bulundu.

Bernard Joannin, Fransa Ligue 1'de ertelenen maçlar içi Boxing Day yapılabileceğini söylerken ''İngiltere'de Boxing Day var, benim çok hoşuma gidiyor. Çok güzel bir uygulama. Ligue 1 için ertelenen maçlarla ilgili de böyle bir şey yapabiliriz. Bence iyi bir pazarlama stratejisi olur'' ifadelerini kullandı.

Fransa'da yaşanan protestolar nedeniyle Ligue 1'de son birkaç haftada birçok maç ertelenmişti.

Ligue 1 için Boxing Day
Boxing Day nedir?
Boxing Day maçlarının tarihi oldukça eski. Britanya’da 26 Aralık 1860’ta Sheffield FC ile Hallam FC karşı karşıya geldiler. Bu karşılamayı 2-0 kazanan Sheffield FC olurken, bir gelenek de başlamış oldu. Henüz ulusal ligin olmadığı İngiltere’de bu gelenek diğer şehirlere de yayılırken, ligin kurulmasının ardından ilk sezonda Noel günü ve Boxing Day fikstüre özel olarak eklenmesi 1957 senesinde gerçekleşti. 1957’den itibaren yerel derbiler, denk gelen maçlar bir kenara bırakılarak, tüm liglerde 26 Aralık günü fikstürünün olmasına karar verildi. Noel günlerinde oynama geleneği bir süre sonra rafa kalksa da özel durumlarda takımların 25 Aralık’ta oynadığı karşılaşmalar da mevcut.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!