Lidl Amerika yolunda

Güncelleme Tarihi:

Lidl Amerika yolunda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2014 09:24

Almanya’nın tanınmış alışveriş iskonto market zinciri 'Lidl’ Amerika pazarına giriyor. Amerika’da 100’den fazla şube açmayı hedefleyen 'Lidl’ şirketi şimdiden çalışmalara başladı.

Haberin Devamı

Alman basınında çıkan haberlere göre Washington’da büro açan Lidl, marketleri için uygun arsa ve çalışacak eleman aramaya başladı. İlk şubelerin 2019-2020 yılında hizmete girmesi bekleniyor.

Lidl marketler zincirinin yakın rakibi olan 'Aldi’ şirketi ise 1976 yılından bu yana Amerika pazarında isminden söz ettirimeye başladı. Ayrıca Avustralya’da alışveriş hizmeti sunan Aldi marketler zinciri yakında Çin’de şube açmayı planlıyor.

100 BİN ÇALIŞANIYLA 27 MİLYAR EURO CİRO
1930’lu yıllarda başlayan Lidl, ilk şubesini 1973 yılında açtı. Tenzilatlı satışlarıyla gıda sektöründen, giyim, konfeksiyon, elektrikli ve elektronik eşyayla beraber tatil, turizm sektöründe giderek büyüyen Lidl'in 26 Avrupa ülkesinde 9 bin 900 şubesi bulunuyor. Lidl yılda 27 milyar Euro cirosuyla, 1 milyar Euro kar sağlıyor. Avrupa cirosu ise 60 milyar Euro.

Merkezi Almanya’nın Baden Württemberg Eyaletin Neckarsulm kentinde bulunan 'Lidl’ henüz Türkiye pazarına sıcak bakmıyor. Türkiye’nin komşu ülkeleri Yunanistan, Bulgaristan, Kıbrıs, Romanya’da alışveriş hizmeti veren Lidl marketler zinciri Avrupa’da yaşayan Türklerin en çok tercih ettiği marketlerin aralarında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!