Güncelleme Tarihi:
İtalya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maurizio Massari, bir radyoya yaptığı açıklamada, muhalifleri silahlandırmanın "tartışmalı bir önlem" olacağını ve uluslararası topluluğu böleceğini söyledi.Norveç Savunma Bakanı Grete Faremo da NRK televizyonuna verdiği demeçte, Libya’daki muhaliflere silah vermenin Norveç açısından gündemde olmadığını bildirdi.
Libya’da Muammer Kaddafi güçleri karşısında zayıf kalan muhaliflere askeri destek verilmesi olasılığı, ABD ve Fransa tarafından gündeme getirilmişti.NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, dün Londra’da düzenlenen Uluslararası Libya Konferansı’nın sonunda bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, NATO’nun halkları silahlandırmak için Libya’da olmadığını söylemişti.
Rasmussen, "BM Güvenlik Konseyi kararı çok açık, silahlara ambargo koyulmasını öngörüyor. Dolayısıyla biz orada halkları korumak için bulunuyoruz, silahlandırmak için değil" diye konuşmuştu.ABD Başkanı Barack Obama, böyle bir önlemi "gözardı etmediğini, ancak bunun olacağını da söylemediğini" belirtmişti.
Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe de dün Londra’da düzenlenen konferans sırasında, muhaliflere askeri yardımı müttefiklerle görüşmeye hazır olduklarını söylemişti.Londra’da düzenlenen Uluslararası Libya Konferansı’nda, Libya’da Muammer Kaddafi’nin gitmesi gerektiği konusunda fikir birliğine arılmıştı.