Lassa paniği

Güncelleme Tarihi:

Lassa paniği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2006 00:00

Afrika\'dan gelen 68 yaşındaki doktorun bulaşıcı \"Lassa Ateşi\" hastalığına yakalandığının ortaya çıkmasıyla yetkililer, bu kişiyle temasa geçen kişileri aramaya başladı. Ölümcül bir hastalık olan Lassa\'ya yakalanan kişinin uçakla önce Belçika\'ya, oradan da Frankfurt\'a uçtuğu açıklandı.

Haberin Devamı




Bulaşıcı Hastalık: Lassa
ALMANYA'ya geldiğinde bulaşıcı "Lassa Ateşi" hastalığına yakalandığı ortaya çıkan 68 yaşındaki Afrikalı doktor, Alman yetkilileri alarma geçirdi. Münster'deki doktorların hastalığı tespit etmesinin ardından özel sağlık önlemleri altında Frankfurt Üniversite Hastanesi'ne kaldırılan ve karantina altına alınan kişinin halen baygın olduğu bildirildi. Hastanın Alman eşi ve kızı da doktor gözetimi altında olduğu bildirildi.

10 Temmuz'da Sierra Leone'dan Belçika'ya (Brüksel Havayolları, SN 207) uçan kişinin bir gün sonra da buradan Frankfurt'a (Brüksel Havayolları, SN 2607) geldiği açıklandı. Bu tarihte uçakta bulunanların veya uçuş öncesi ile sonrası hastayla temasa geçenlerin 0049-172-6955458 nolu telefonu aramaları istendi.

BULAŞICI

Hastalığın ilk belirtilerinin yüksek ateş, baş ağrısı ve iltihaplanma olduğu ifade edildi. Berlin'deki Robert Koch Enstitüsü, "Hastalık insandan insana geçebilir" açıklamasını yaptı. Bu arada hastanın Belçika'da bulunduğu süre zarfında kendisiyle temasta bulunan bir Belçikalı havaalanı yetkilisi de kontrolden geçirilmek üzere hastaneye kaldırıldı. Kişide şuana kadar tehlikeli hastalığın bulaştığı yönünde bir sonuç elde edilmediği bildirildi.

İlk kez 1969 yılında Nijerya'daki Lassa'da görülen hastalığa Avrupa'da çok nadir rastlanıyor. Verilen bilgiye göre şuana kadar hastalık Almanya'da sadece 5 kez tespit edildi. Batı Afrika'da ise bu hastalıktan dolayı hastaneye kaldırılan kişilerin yüzde 5 ile 20'sinin öldüğü hatırlatıldı.

FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!