Laschet: Uyum yıllarca ihmal edildi

Güncelleme Tarihi:

Laschet: Uyum yıllarca ihmal edildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2010 15:33

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Uyum Bakanı Armin Laschet, Almanya'da uyumun yılarca ihmal edildiğini belirterek eğitime verilecek önemin başarılı olan göçmenlerin sayısını artıracağını söyledi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Nesiller, Aile, Kadın ve Uyum Bakanı Armin Laschet, uyumun yıllarca ihmal edildiğini belirtirken, son yıllarda bu alanda ciddi ve önemli adımlar atılarak olumlu gelişmeler kaydedildiğini söyledi.

Berlin-Brandenburg Türk Alman İşverenler Birliği'nde (TDU) önceki akşam “Yükselenler Cumhuriyeti-Göç Bir Şanstır” adı altında yazdığı kitabından bazı bölümler okuyan Bakan Laschet, dinleyicilerin sorularını da yanıtladı. Armin Laschet, “Uyuma ne yazık ki, yıllarca gereken önem verilmedi. NRW'nin eski Eyalet Başbakanı Heinz Kühn'ün 1969 yılında hazırladığı memorandumda neler yapılması gerektiği detaylı bir şekilde yer alıyor. En geç 1973 yılındaki yeni işçi getirilmesinin durdurulması kararından sonra uyum alanında adımlar atılması gerekirdi. Ancak bu olgu yıllarca görmezden gelindi” dedi.

Erdoğan'ın çağrısı

Bakan Laschet, son yıllarda uyum konusunda ciddi adımlar atıldığına işaret ederken, eğitime ağırlık verilmesiyle Almanya'da başarılı göçmen sayısının artacağına da dikkat çekti. Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Bakan, Türk politikacıların da yıllarca Almanya'da yaşayan Türkler'in uyum sağlamaları yönünde bir yaklaşım sergilemediklerini de söyledi. Laschet, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ilk kez çok açık bir biçimde yurtdışında yaşayan Türklere, “Bulunduğunuz ülkenin vatandaşlığına geçin. Çocuklarınıza iyi eğitim verin” çağrısında bulunduğunu hatırlatırken, bunu takdir ettiklerini de dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!