Kuzu postundaki kurtlar

Güncelleme Tarihi:

Kuzu postundaki kurtlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2008 08:46

KUZEY Ren Vestfalya Eyaleti'nde yerel seçimlere iki yıl var. İki yıl sonra bir çok bölgede siyasi manzara şimdikinden çok daha farklı olacak. Şimdi herkes şu soruyu soruyor: “Farklılık olumlu mu olacak, olumsuz mu?” Sorunun yanıtı bakış açısına bağlı. Yani kimin, nereden, nasıl baktığı önemli. Peki Türklerin penceresinden bakıldığında nasıl bir manzara ortaya çıkacak?

Haberin Devamı

2009 seçimlerinden sonra Türkler açısından pek de olumlu olmayan bir manzara çıkacağı endişesi şu sıralar hakim gibi görünüyor.

Almanya Milliyetçi Partisi, kısa adıyla NPD, eyalet genelinde büyük bir atak halinde. Kapatılması yönünde taleplerin de yoğunluk kazandığı şu günlerde aşırı sağcı NPD, il, ilçe, belde hatta semt örgütlenmelerini güçlendirmenin yollarını arıyor.

NRW Anayasayı Koruma Örgütü de bu tehlikenin farkında. Seçimlere iki yıl kala uyarıyor: “Böyle giderse aşırı sağcılar siyasi arenada daha etkin hale gelecekler. Şimdiden önlem alınmalı.” Ne mi olacak? Aşırı sağcı PRO hareketiyle birlikte eyalet meclisine girmeye çalışacaklar. Böyle giderse de bu emellerine ulaşacaklar. Şu sıralar sokaklara dökülüp “Türkler dışarı” diye bağırmıyorlar. Tam tersine “iyi komşu” rolünü oynuyorlar. Derneklere sızıp, spor kulüplerine dalıp, zehirlerini orada “çaktırmadan” kusuyorlar. Eyalet İçişleri Bakanı İngo Wolf da tehlikenin farkında. Ama hala NPD'nin kapatılması fikrine karşı. İyi tamam, kapatılmasın ama önlem alınsın. Yoksa yaşam iki yıl sonra çok daha zor olacak. Sırf Türkler için değil, demokrat Almanlar için de bu böyle.

Haberin Devamı

Meraklıları için Evren ve Aydın

LEVERKUSEN Musiki Cemiyeti yıllardır Klasik Türk Müziği'ni Almanya'daki genç kuşak Türklere aktarıyor. Birbirinden güzel konserlerle, Türk müziğinin eşsiz güzelliğini Türklere olduğu kadar Almanlara da tattırıyor. Koro bu pazar saat 14.00'de WDR Köln Radyosu işbirliğiyle Bismarck Salonu'nda bir konser daha verecek. Konserin bir özelliği de Köln Radyosu'nun iki spikeri Evren Şekerci ve Aydın Üstünel tarafından sunulacak olması. Konsere katılacak olanlar hem doyumsuz bir müzik ziyafeti yaşayacaklar, hem de yıllardır seslerini duyup da yüzlerini göremedikleri Evren ve Aydın'la karşılaşacaklar.

Yasin'in çayı

“KÖLN'ün en sevimli garsonu kim?” diye soracak olursanız buraya uzun bir liste yazmamız gerekir. Ama biz bugün Weidengasse'deki Harran Doy Doy'un gözdesi Yasin'den bahsedelim. Yasin işinin ustası. Müşterilerini tanır ve kimin ne istediğini az buçuk kestirir. Yasin'in bir de çayı meşhurdur. Semaverde demlediği çayı ikram etmeden hiçbir müşterisini kolay kolay yolcu etmez. “Bu çayın özelliği nedir?” diye sorarsanız, Yasin'in cevabı çok basit: “Marifet çayda değil, güler yüzde.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!