Kuyumcu soyuldu

Güncelleme Tarihi:

Kuyumcu soyuldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2007 20:32

Almanya'da Nürnberg kentinde "Gold Mine" adlı kuyumcuyu silahlı iki kişi tarafından soyulup 80 bin Euro'luk ziyanet eşyası gaspedildi. Kaçan iki soyguncu ile yolda karşılaşan Türk kuyumcu ile soyguncular arasında kısa bir boğuşma geçti. Kaçan soyguncuların yakalanması için sigorta şirketi 5 bin Euro'luk ödül koydu.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Nürnberg kentinde 15 yıllık "Gold Mine" adlı Türk kuyumcusu, kimliği belirsiz iki kişi tarafından soyulup 80 bin Euro'luk ziynet eşyası gasp edildi.

Geçen cuma akşamı saat 18.15 sıralarında kuyumcuya gelen soyguncular, önce altın yüzüklere bakmak istedi. İçeride başka müşterilerin önünde silahlarını çeken soyguncular, içeride bulunanları "Eller yukarı" diyerek, etkisiz hale getirdi. İki soyguncu daha sonra içinde altın dolu 8 adet tablayı alıp yaya olarak değişik yönlere kaçtılar. Soygun esnasında mağaza dışında olan Türk kuyumcuyu soygunu çalışanlar cep telefonu ile haber verdi.

Koşarak dükkana doğru giden Türk kuyumcu soygunculardan birini tablaları paltosunun altına gizlerken gördü. Kuyumcu Türk ile soyguncu arasında kısa bir boğuşma oldu. Bu arada tablalardan üçü yere düştü. Türk kuyumcuya gaz tabancası çeken soyguncu beş tabla ile ilekaçtı. Gasp edilen altınların değerinin 80 bin Euro olduğunu söyleyen Türk kuyumcu sigorta şirketinin soyguncuları yakalatana beş bin Euro ödül vereceğini bildirdi.

Biri 20-25 yaşlarında 1.75 boyunda, diğerinin ise 19-20 yaşlarında ve 1.80 boyunda olduğunu belirten polis, soyguncularla ilgili bilgi vereceklerin 0911-2112-1030 nolu ihbar telefonunu aramasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!