"Kutlu Doğum" kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Kutlu Doğum kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2012 17:13

Kamp-Lintfort Stadthalle’de düzenlenen Kutlu Doğum Programı'na Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel, Din Hizmetleri Ataşesi Dr. İlhami Ayrancı'nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’NIN Kamp-Lintfort şehrinde, Düsseldorf Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği öncülüğünde DİTİB'e bağlı dört caminin birlikte hazırladığı Kutlu Doğum Programı geniş bir katılımla kutlandı.

Kamp-Lintfort Stadthalle’de gerçekleşen anma programına Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel, Din Hizmetleri Ataşesi Dr.İlhami Ayrancı, DİTİB-NRW Düsseldorf Bölgesi Eyalet Birliği Başkanı Hayrettin Kahraman’ın yanı sıra birçok dernek başkanı ve bin 200’e yakın vatandaş katıldı.

Evrensel mesajı anlamamıza vesile olsun
İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuranı Kerim ile başlayan programın sunumunu Moers Meerbeck Diyanet Camii İmamı Muhsin Aksoy yaptı. Daha sonra söz alan Moers Repelen Camii Dernek Başkanı Çetin Ocakçı programı hazırlayan dernekler adına yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"1989 yılından bu yana kutlanan Kutlu Doğum Haftaları’nın bir yenisini daha idrak etmiş bulunuyoruz. Hz. Peygamberimiz’in getirdiği evrensel mesajı anlamanıza vesile olmasını istiyorum. Kutlu doğum, şerefli doğum demektir. Bir devrin kapanıp, bir devrin doğuşudur. Hakkın ve adaletin zulmü ve haksızlığı boğuşudur. Evrensel mesajı dünyaya sunuşudur. O, bize sevgi ve barış dini olan İslamı tebliğ etmiştir." Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Ayrancı da, yüce Allah’ın insanlığa gönderdiği rahmet elçisi peygamber efendimizin dünyaya teşrifleri münasebetiyle düzenlenen programa katılanlara teşekkür etti.

Bizi biz yapan değerlere sahip çıkalım
Daha sonra söz alan Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel yaptığı konuşmasında eğitimin önemine değinerek, "Sizlere Peygamberimize inen ilk ayetin mealini hatırlatmak istiyorum: “Oku, yaradan Allah’ın adıyla oku” İşte bu ayet hepimize yol gösterici olmalı. Okumak ve okutmak dinimizin emirlerindendir. Bunun için tüm imkanlarımızı seferber etmeliyiz. Eğitimin temeli aileden başlar. Almanya’da iyi bir eğitimin temeli Almanca bilmekten geçer. Türkçe’yi de unutmadan düzgün bir şekilde kullanmalı. Sunulan fırsatlardan sonuna kadar istifade edilmeli. Bizler sizlere her zaman yardıma hazırız. Ayrılmayın birleşin, her zaman birlikte olun. Birlikten kuvvet doğar. Unutmayın ki bu da İslam’ın bir gereğidir" dedi.

Konuşmasının ardında derneklere verdiği maddi ve manevi destekten dolayı başkonsolosa bir plaket verildi. Plaketini DİTİB-NRW Düsseldorf Bölgesi Eyalet Birliği Başkanı Hayrettin Kahraman’ın elinden alan Başkonsolos Sunel teşekür etti. Kutlu doğum haftası programı, kutlamalara katkı sağlayan ilahi gruplarının okuduğu ilahiler, çocukların okuduğu şiirler ve Hüseyin Kaplan’ın seslendirdiği gönül sazım adlı eserle devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!