Kurtarın bizi bu çileden

Güncelleme Tarihi:

Kurtarın bizi bu çileden
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2022 14:36

Yaz tatillerini ve yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren Avrupalı Türklerin, yaşadıkları ülkelere hüzünlü dönüşleri devam ediyor. Türkiye’nin Avrupa’ya açılan sınır kapılarından en çok kullanılan Kapıkule’de yoğunluk oluşturan gurbetçiler, uzun kuyruklar oluşturdu. Burada 1750 araçlık otoparka yönlendirilen gurbetçiler, Bulgaristan ve Sırbistan yüzünden bekleme sürelerinin uzamasından şikâyet etti.

Haberin Devamı

TATİLİNİ bitirip Almanya’ya doğru yola çıkan Serap Ertuğrul, aşırı yoğunluk yüzünden çok beklediklerini söyledi: “Bulgaristan ve Sırbistan sınır kapılarını açmaz, hep bir dert, hep bir çile çekiyoruz. Biz vatanımızı ve sevdiklerimizi görmek için geliyoruz. Vatana gelirken tüylerimiz diken diken oluyor, kalp atışlarımız hızlanıyor ama geri dönüşümüz çok hüzünlü oluyor. Tatilimiz boyunca İstanbul Gebze’de, Bartın, Ordu ve birkaç yerde daha kaldık şu an ise geri dönüyoruz.”

Kurtarın bizi bu çileden

Serap Ertuğrul

Avusturya’ya gideceğini ve gümrükte bekleyişlerinin çileye döndüğünü belirten gurbetçi vatandaşlardan Hamdi Karacıkay ise “Hırvatistan ve Sırbistan sınır kapılarında rezil oluyoruz. Lavabo ihtiyacımızı bile göremiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan rica ediyoruz, oralara da bir el atıp bizleri bu zulümden kurtarsın. Annemden, babamdan ayrıldım. Üzülüyorum ama ne yapayım, çoluk, çocuk orada. Biz de gidip geliyoruz. Şimdi Avusturya’nın Dornbirn kentine gidiyorum. Buradan arkadaşlarıma, anneme, babama herkese selamlarımı yoluyorum” diye konuştu.

Kurtarın bizi bu çileden

Hamdi Karacıkay

Haberin Devamı

‘3-5 SAATİ BEKLEMEKTEN SAYMIYORUZ’
Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde iznini ailesiyle geçirdikten sonra yaşadığı Hollanda’nın Amsterdam kentine gideceğini belirten Ünsal Önal da şöyle konuştu: “Geride sevdiklerimizi ve güzel hatıralar bırakıyoruz. 11 ay ezan sesinden yoksun, gurbette kalıyoruz. Gelirken ayrı bir çile, giderken ayrı bir çile çekiyoruz. Bu her yıl tekrarlanan bir süreç haline geldi. Artık kendimizi alıştırarak yola çıktığımız için çileden ziyade bekleme süremiz ne kadar az olursa, o kadar iyi olur. Biz 3-5 saatleri artık beklemekten saymıyoruz. Sırbistan ve Bulgaristan sınır kapılarında saatlerce bekliyoruz. Ülkemiz bu sorunlar için bir çözüm yolu bulursa, bizim için daha büyük imkânlar sağlanacak. Biz de bu şekilde daha kısa sürede evimize, yuvamıza ulaşmış olacağız. Ülke büyüklerimiz bu sorunlar için girişimlerde bulunursa, onlara da ayrıca minnettar oluruz.”

BAKMADAN GEÇME!