Kültürel zenginliğimizin aynası

Güncelleme Tarihi:

Kültürel zenginliğimizin aynası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2012 10:49

Toplum Gazetesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 18. Türk Halk Dansları Yarışmasına katılan Başkonsolos İlhan Saygılı, “Halk oyunları figürleri ve kıyafetleriyle kültürel zenginliğimizin bir aynası” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Langen kentinde Toplum Gazetesi tarafından bu 18’ncisi düzenlenen Türk Halk Dansları Yarışması’nın otantik bölümünde Stuttgart Suthot ekibi Edirne yöresi, düzenlemeli bölümünde ise Marburg Türk Kadınlar Derneği, Gaziantep yöresi oyunuyla birinci geldi.

Langen Belediye Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmanın konuk kenti Malatya oldu. Büyük ilgi gören yarışmaya Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı, Frankfurt Kültür Ataşesi Hüseyin Gazi Coşan, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Langen Belediye Meclisi Başkanı Margerete Wahler Wunder, SPD’li Federal Meclis Milletvekili Uta Zapf ile Avrupa Malatya Dernekleri Federasyonu Başkanı Murat Alabaş’ın da aralarında bulunduğu davetliler katıldı.

Jüri üyeliğini Sabri Bay, Beycan Başlı ile Vedat Esen’in yaptığı ve muhteşem gösterilere sahne olan halk oyunları şöleninde Göppingen TASV, Stuttgart SUTHOT, Stuttgart HETAT, Ulm Dinazorlar, Ravensburg HOYTOP, Herrenberg TAV ve Marburg Biedenkopf TKD isimli dans ekipleri yarıştılar. Frankfurt Türk Kültür Merkezi çocuk halk oyunları ekibi, Köln DİTİB ve Obertshausen Mosaik kolbastı gösterisiyle büyük alkış aldı.

Beş ekibin katıldığı otantik bölümünde Göppingen TASV Denizli yöresi oyunuyla üçüncü olurken ikinciliği de Muğla yöresinden oyun sergileyen Stuttgart HETAT ekibi aldı. Yedi ekibin katıldığı uygulamalı bölümde ise Stuttgart SUTHOT Ordu yöresi, Herrenberg TAV da Silivri yöresi gösterisiyle üçüncülük kupasını aldılar.

Kültürel zenginlik
Yıllarca kendisinin de oynadığı halk oyunlarının çok keyifli bir hobi olduğunu söyleyen Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı, “Her yörenin kendine özgü halk dansları, figürleri ve kıyafetleri, kültürel zenginliğimizin adeta bir aynasını teşkil ediyor” dedi.

Kültürel yarışmaların farklılık duvarlarını yıkacağına inandığını kaydeden Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Almanya’da doğup büyüyen Türk gençlerinin Anadolu’nun halk oyunları kimliğini renklendirme çabalarından dolayı çok büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Langen Belediye Meclisi Başkanı Wahler Wunder ise Türk halk dansları denince akla hemen insanın düşgücünü zorlayan birbirinden göz alıcı kostümler, vücut dilini iyi kullanan dansçılar ile insanı başka alemlere götüren müziklerin geldiğini söyledi. Yarışmada düzenlenen çekilişte Birgül Çelik, Türkiye’ye gidiş-dönüş uçak bileti, Fahri Sert (Dreieich) Malatya, Gökhan Akkaya Ordu, Mehmet Sert (Tarsus) ile Vahap Aslan bir haftalık Türkiye tatili kazandılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!