Kültürel etkileşim dille başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Kültürel etkileşim dille başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 11:43

BALIKESİR’in Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile Altıeylül Belediye Başkanı Dr. Zekai Kafaoğlu, Schwaebisch Hall şehri ile yapılacak ortak projelerde katkı sağlayacak Goethe-Institut Schwaebisch Hall Müdürü Dr. Hans Werner Schmidt’i ziyaret etti.

Haberin Devamı

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz şunları söyledi: “Kültürel etkileşim dille başlıyor. Beden dili insanı bir yere kadar idare ediyor. Buraya gelen insanlarımızın iletişimi sağlam yapabilmeleri için Almanca’ya da hakim olmaları gerekir. Kardeş şehir belediyesi Schwaebisch Hall ile anlaştık. Mesleki eğitim Almanya’da çok kaliteli bir şekilde yapılıyor. Açılmış bir çok kurs merkezi var. Okullar ve belediye işbirliği ile meslek edindirme kursları açacağız. İkinci ayağı ise ticari ilişkilerin geliştirilmesi. İşadamlarının temel düzeyde Almanca bilmesi konusunda da Goethe-Institut ün bölge birimlerinden destek alarak iletişimi güçlü bireyler oluşturmayı düşünüyoruz.”

Türk eşi dolayısıyla Türkçe’yi iyi konuşan Dr. Schmidt ise şöyle konuştu: “Sadece derslere katılarak dil öğrenilmez. Pratik şart. Türkiyeden gelecek gençler hem derslere katılarak hem de pratik uygulamalarla Almanca öğreniyor. Ayrıca, Türkiye’deki Almanca öğretmenlerine bakanlıkla birlikte farklı programlar sunuyoruz. Gelecek yıldan itibaren genç Türk öğretmenlerle benzer çalışmalar Almanya’da yapılacak. Daha önceleri Türkiye’de iki farklı dönemde çalıştım. Seve seve çalıştığımı söyleyebilirim. Türkiye’yi çok seviyorum. Eşimin de Türk olması, Türkiye’ye olan bağlılığımı artırdı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!