Kültür başkentlerini birbirine bağlayacak

Güncelleme Tarihi:

Kültür başkentlerini birbirine bağlayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2010 12:28

Dinlerarası hoşgörü ve diyalog sembolü olarak tasarlanan “Kültürler Meleği” anıtı, 2010 Avrupa kültür başkentlerini birbirine bağlayacak.


ALMAN
sanatçılar Gregor Merten ve Carmen Dietrich tarafından dinlerarası hoşgörü ve diyaloğun sembolü olarak tasarlanan “Kültürler Meleği” anıtı, 2010 Avrupa kültür başkentleri Essen, Pecs ve İstanbul kentlerini birbirine bağlayacak.

21 Mayıs'ta Essen'de

Üç semavi dinin sembollerini içeren eser, “Hz. İbrahim Kervanı” adı altında düzenlenen program çerçevesinde 2 Mayıs'ta Essen'den yola çıkacak. Motorize kervan ile Pecs üzerinden İstanbul'a götürülecek anıt, 31 Mayıs tarihinde Essen'e geri dönecek.

13 kent gidecek

Merten ve Dietrich, “Hz. İbrahim de tüm dinlerde karşılıklı saygı, hoşgörü ve birlikte yaşamının sembolüdür. Onun adını verdiğimiz kervanla Kültürler Meleği'nin mesajını gittiğimiz tüm ülkelere aktarmaya çalışacağız" dediler. Anıtın Essen'e dönene kadar toplam 13 kente uğraması planlanıyor. Kentlerde farklı ibadethanelerin önüne getirilecek sembolün kumdan resmi yapılacak. Bazı kentlerde ise sembolün bir örneği kalıcı şekilde zemine yerleştirilecek. Kısa süreli mola verilen yerlerde anıt yuvarlanarak hareket ettirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!