Kullanılmaması için bir neden yok

Güncelleme Tarihi:

Kullanılmaması için bir neden yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 15:03

FİFA 2014 Dünya Kupası'nda ilk kez kullanılan kaybolan köpük, gelecek haftadan itibaren Bundesliga maçlarında da kullanılmasına yeşil ışık yakıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA'da, içerdiği kanserojen maddeler nedeniyle büyük tartışmalara yol açan kaybolan köpüğün Bundesliga maçlarında kullanılması gündeme geldi. Brezilya'da düzenlenen FİFA 2014 Dünya Kupası maçlarında ilk kez kullanılan kaybolan köpüğün Birinci ve İkinci Bundesliga ile Üçüncü Lig futbol maçlarında kullanılmasına bir engel olmadığını söyleyen Alman Futbol Federasyonu Hakemler Komisyonu Başkanı Lutz Michael Fröhlich “Yasal olarak açıklığa kavuştu. Köpüğün kullanılmaması için bir neden yok” diyerek Bundesliga maçlarından hakemlerin kaybolan köpüğü kullanacaklarını söyledi.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA

Fröhlich “Gerekli kontrolleri yaptırdık. Kullanım için onay aldık” dedi. Alman Futbol Federasyonu, köpüğü milli maçlar sonrası oynanacak 8. hafta maçlarında kullanacak. Arjantin'de üretilen kaybolan köpük, hormonları harekete geçirebilen kanserojen maddeler içermesi nedeniyle Avrupa'daki bir çok ülkede kullanımı yasak olan maddeler listesinde yer alıyor. Yasak olmasına rağmen UEFA Şampiyonlar ve Avrupa Ligi maçlarının yanı sıra Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bir çok ülkede oynanan lig maçlarında hakemler kaybolan köpüğü kullanıyor. Futbol maçlarında serbest vuruş sırasında topun konulduğu yer ile rakip takım futbolcularının oluşturduğu baraj arasındaki mesafenin kurallara uygun olarak kalması amacıyla hakemler kaybolan köpükle topun çevresini ve baraja giren futbolcuların durduğu yeri çiziyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!