Küçük bir test Cem'i kurtarabilir

Güncelleme Tarihi:

Küçük bir test Cemi kurtarabilir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2012 12:12

Almanya ’nın Herdecke kentinde iki çocuklu, Çiçek Ailesi’nin küçük oğulları 5 yaşındaki Cem Çiçek’in doğuştan yakalandığı bağışıklık sistemi zayıflığı hastalığı olan HLH’den kurtulması için uygun kök hücre aranıyor.

Haberin Devamı

Cem’in hastalığının bir buçuk aylıkken tespit edildiğini söyleyen baba Ergül Çiçek, “Cem altı aylık iken kemoterapi tedavisi gördü. O dönemde annesinden alınan kök hücre Cem’e nakledildi. Cem iyileşti. O zaman doktorlar bize hastalığın beş yıl içinde tekrarlayabileceğini söylemişlerdi. Eşimden alınan kök hücre de zaten yüzde 50 oranında Cem’e uyum sağlamıştı. Nakilden sonra tam beşinci yılında hastalık tekrar ortaya çıktı” diye konuştu.

Türkler yardım etmeli
HLH bağışıklık sistemi zayıflığının çok nadir görülen bir hastalık olduğunu ifade eden baba Çiçek, “Hastalığın başlıca belirtileri yüksek ateş, dalak ve karaciğer büyümesidir. Şu anda Dünya İlik Bankası’nda Cem’e uyan kök hücre yok. Şimdi oğlumuza uyan kök hücre arıyoruz. Almanlar ile Türklerin genetik uyumu olmadığından Cem’in ihtiyacı olan kök hücrenin bulunabilmesi için özellikle Türklerden kan örneği alımı veya tükürük bezi testi yapılması gerekiyor. Oğlumuza en geç bir yıl içinde kök hücre nakledilmesi gerekiyor. Bu oğlumuz için hayat meselesi. Herkesten bağış yapmalarını bekliyoruz. Bunun için çeşitli tarihlerde kampanyalar düzenliyoruz” diye konuştu.

Kolay bir işlem
Cem için 23 Haziran’da Hagen kent merkezinde çadır kurularak, tükürük bezi testi yapılacak. 24 Haziran’da ise Hagen Alevi Derneği’nde tükürük testi kampanyası yapılacak. Tükürük bezi testi kulak pamukçuğuyla yapılıyor ve sadece 20 saniye sürüyor. Hiçbir acı ve olumsuz yanı bulunmuyor. Cem için test yaptırmak isteyenler 0176-60991413 numaralı telefondan aileye ulaşabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!