Kubilay Almanya'dan Katar'a transfer oldu

Güncelleme Tarihi:

Kubilay Almanyadan Katara transfer oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2012 17:49

Almanya'dan 17 yaşındaki Türk genci Ramazan Kubilay Kulak, Katar'ın Doha Al Kharitiyath futbol takımına transfer oldu.

Haberin Devamı

Santrafor mevkiinde oynayan Kubilay, 18 yaşına gireceği 22 Nisan tarihinde profesyonel sözleşmeye imza atıp beş yıllık anlaştığı Katar Star Leageu'da forma giymeye başlayacak. Böylece ilk kez Almanya'da yetişen bir Türk futbolcu Katar'da oynayacak. Daha öncede İsviçre A Milli Hakan Yakın Katar'da forma giymişti.

ALMANYA'da alt yapılarda yetişen yetenekli Türk genç futbolcularını son zamanlarda Türk ve Alman takımları kadrolarına katma yarışı veriyorlar. Şimdi de bu yarışa Katar da katıldı. Katarlı Şeyh Hamad Bin Thamer'in sahibi olduğu Al Kharitiyath Almanya'daki yetenekli bir Türk golcüyü kadrosuna kattı. Son olarak Regensburg takımında oynayan 17 yaşındaki Türk genci Ramazan Kubilay Kulak, Katar'ın Doha Al Kharitiyath takımına transfer olarak ilk kez Almanya'da yetişen bir Türk futbolcu Katar'da futbol oynayacak. Daha öncede İsviçre A Milli futbolcu Hakan Yakın, Katar'da forma giymişti.

22 Nisan'da profesyonel imza
Santrafor mevkiinde oynayan Kubilay, 18 yaşına gireceği 22 Nisan 2012 tarihinde profesyonel sözleşmeye imza atıp Katar Star Leageu'da forma giymeye başlayacak. Daha önce Sivasspor'da oynayan Souleyman Keite'nın daha önce forma giydiği ve şimdi aralarında Nijerya Milli Okonkwo, Mozambikli Khan ve Burkino Fasa'lı Kebe gibi dünyanın ünlü yıldızlarının top koşturduğu Al Kharitiyath takımında başarılı olacağını söyleyen Ramazan Kubilay Kulak "Atacağım ve atacağım gollerle kendimi göstereceğim. Herkes Kubilay'ın nasıl bir futbolcu olduğunu görecek" diyerek iddialı konuştu.

Babasına oturma izni verildi
Aralık ayında Faslı bir futbolcu arkadaşının gittiği Katar'da tavsiye etmesiyle Katarlı bir menajere Ramazan Kubilay'ı götürdü. Ramazan Kubilay Aralık 2011'de antrenmanlara katılıp başarılı performans gösterince takımın Fransız antrenörü Laurent Banide tarafından beğenildi. Hazırlık maçlarında attırdığı ve attığı gollerle göze girince kendisine 5 yıllık sözleşme önerilen Kubilay'ın 18 yaşından küçük olması nedeniyle babası Habip Kulak, Katar'a çağrıldı. Ve baba Habip Katar'a kulüp tarafından 1 yıllık oturma izni alındıktan sonra ön sözleşmeye imza atıldı. Profesyonellik sözleşmesi ise 22 Nisan tarihinde atılacak.

Ay yıldızlı formayı istiyor
Frankfurt'ta 22 Nisan 1994 tarihinde Nevşehirli Habip ve Arzu Kulak ailesinin çocuğu olarak dünyaya gelen Ramazan Kubilay 4,5 yaşında Unterliederbach'ta futbola başladı. FSV Frankfurt'tan Eintracht Frankfurt'a transfer oldu, ve o zaman şimdi Bayern Münih'te oynayan Emre Can ile birlikte oynadı. İki yıl öncesi tekrar döndüğü FSV Frankfurt, Bundesliga'da oynayan U16 takımına transfer etmek isteyen FC Augsburg için izin çıkmadı. Bunun üzerini Regensburg'a geçen Kubilay iki sezon orada oynadı. 2100 Kasım ayında SV Wehen Wiesbaden ile antrenmanlara çıkmaya başlayan Kubilay'ı buradaki Faslı futbolcu Rıdvan Raduan'ın Katar'a transfer olması kendisine de şans oldu. Her iki ayağıınıda mükemmel kullanabilen ve 1.80 metre boyu olmasına rağmen hava toplarında da hakimiyeti fazla olan Kubilay "Katar'da başarılı olup, ay-yıldızlı formayı taşımak en başta gelen hedeflerim arasında" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!