Kubat hasret giderdi

Güncelleme Tarihi:

Kubat hasret giderdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2007 16:04

Türk iş adamı Mahmut Korkmazer'in çalışanları için düzenlediği gecede sahne alan genç sanatçı Kubat, sevenleri ile hasret giderip türkülerini söyledi.

Haberin Devamı

Belçika’da Türk işadamı ve Belçika Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Mahmut Korkmazer ve eşi Şerife Korkmazer çalışanları için düzenlediği geceye genç sanatçı Kubat ile Mahir Tezerdi’yi de davet etti.
Büyükelçi Fuat Tanlay, eşi Sefire Yelda Tanlay, Brüksel Serbest Üniversitesi (ULB) öğretim üyesi Prof. Dr. Ruşen Ergeç, Gent Belediye Meclisi üyesi İlknur Cengiz, Brüksel Sanat Vakfı Başkanı Ali Bağseven ile Belçikalı ve Türk iş adamlarının da hazır bulunduğu gecede önce genç sanatçı Mahir Tezerdi sahne aldı.
Gecenin ilerleyen saatinde sahneye alkışlarla gelen Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçısı Kubat, "Vatani vazifemizi aslanlar gibi yaptık. Artık bir sorun yok. Türkülerimizi birlikte söyleyebiliriz. Sizleri özlemişim. Beni herhalde unutmadınız’ diye seslenince, salondan büyük alkış aldı. Büyükelçi Fuat Tanlay’da genç sanatçı Kubat’ı tebrik ederek, ‘ Bu güzel insan için ne söylenir. Genç ve sesi güzel. Kubat’a yeni yaşamında başarılar diliyorum. Her zaman söylediğimi gibi birlik ve beraberliğimiz çok önemli. Böyle geceler birlik ve beraberliğimizin pekiştiği gecelerdir. Bu gecelerde Belçikalı dostlarımızı da aramıza alalım. Onlarla birlikte Türk kültürünün güzelliklerini birlikte yaşayalım’ dedi.
Sahnede üç saat kalan ve sevilen türküler; ‘ Ne olursun güzelim, Uslan be Halil İbrahim, Al Fadimem, Halkalı şeker, Çağlasam mı, Gönül dağı, Leylim ley, Gesi bağları, Telli turnam’ gibi sevilen türkülerin ardından ‘ Akşam oldu hüzünlendim ben yine’ adlı şarkıyı seslendirerek büyük alkış aldı ve ilgiyle dinlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!