Güncelleme Tarihi:
KRV Uyum Meclisi’nin yeni yönetiminde Tayfun Keltek yeniden başkan seçilirken, dokuz değişik ülke kökenli altı bayan ve 11 erkek temsilci yönetim kuruluna getirildi. KRV’de uyum meclisi seçimleri geçtiğimiz mayıs ayında yapılmış, Eyalet Uyum Meclisi’ne yeni üyeler gönderilmişti.
Aralarında Almanya, Yunanistan, İngiltere, Fas, Rusya, Moğolistan Slovenya ve Türkiye’nin de olduğu dokuz ülke kökenli yeni üyelerin seçildiği seçimlerde Köln Uyum Meclisi Başkanı Tayfun Keltek beklendiği gibi büyük bir çoğunlukla yeniden başkan seçildi. Başkan Yardımcılığına Irwin-Conrad Subryan, Ksenija Sakelsek ve Muhammed Balaban seçililirken diğer yönetim kurlu üyeleri şunlar oldu. Paderborn Uyum Meclisi’nden Aydan Demir, Dortmund’dan Antonio Diaz, Iserlohn’odan Erbil Eren, Arnsberg’den Cem Gökçe, Dormagen’den Mehmet Güneysu, Erschweiler’den Nora Hamidi, Bonn’dan Oyun Ishdori, Düsseldorf’tan Katarina Kabata, Castrop-Rauxel’den Fotis Matenzoglou, Hagen’den Ercan Öztaşkın, ve Mönchengladbach’tan Peter Johann Steier.
GÜNDEME YEREL SEÇİM HAKKI KAMPANYASI DAMGASINI VURDU
KRV Eyalet Uyum Meclisi toplantısının gündemine ise, hukukçuların, AB vatandaşı olmayan göçmenlere de yerel seçim hakkının eyalet düzeyinde de mümkün kılınabileceğini bildirmesi üzerene KRV Meclisi’nin başlattığı “Burada, Yaşadığım yerde seçmek istiyorum” (HIER, wo ich lebe, will ich wählen) kampanyası damgasını vurdu. Alman Sendikalar Birliği (DGB) KRV Başkanı Andreas Meyer-Lauber burada bir sunum yaparak, yerel seçim hakkı getirilerek göçmenlerin politik katılımının iyileştirilmesinin gerekliliği konusunda hemfikir olduklarını kaydetti.
Kampanyaya Kasım ayında, Eyalet Uyum Meclisi, DGB KRV ve çok sayıda STK ile birlikte start verilmişti. KRV Eyalet Uyum Meclisi Başkanı Tayfun Keltek ise göçmenlerin yetenek ve birikimlerine dikkat çekerek, “Bizler en az iki dil konuşuyoruz. En azından iki kültür içinde hareket ediyoruz. Beraberimizde getirdiğimiz bu birikimleri şimdiye kadarkinden daha fazla değerli bir cevher olarak algılamalı ve toplumda kendine güvenli şekilde bunu sergilemeliyiz.” dedi. Mülteciler konusunda ortaya çıkan şeylere benzer olaylarla bir daha karşılaşmamayı dilediklerini kaydeden Keltek, “Hoş geldin kültürü” oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.