Kriz, Türkiye turizmine yarayacak

Güncelleme Tarihi:

Kriz, Türkiye turizmine yarayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2009 16:52

Hamburg'daki Uluslararası Turizm Fuarı Reisen 2009'da Turizm Bakanlığı'nı temsil eden Berlin Kültür Ataşesi İlknur Bodur, „Avrupalılar, uzak bölgeler yerine yakın ve kalite, fiyat oranının çok uygun olduğu Türkiye'yi tercih edecekler“ dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın en önemli turizm fuarlarından sayılan Hamburg Uluslararası Turizm Fuarı Reisen 2009, dün ziyaretçilere kapısını açtı. Türkiye'nin Turizm Bakanlığı düzeyinde temsil edildiği fuarda Hürriyet'e konuşan Berlin Kültür Ataşesi İlknur Bodur, global kirizin Türkiye turizmini olumsuz etkilemeyeceğini belirterek, „Tersine Türkiye'yi tercih eden turistlerin sayısı artacak“ dedi. Bodur, „Almanlar kriz nedeniyle tatil seçimlerinde uzak ülkeler yerine kalite, hizmet, fiyat oranının çok iyi olduğu Türkiye'yi tercih edecekler“ diye konuştu.

KKTC de temsil ediliyor

Reisen 2009'da KKTC de bir standtla temsil ediliyor. KKTC'nin Frankfurt'taki Turizm Merkezi Genel Müdürü Dr. Önal Dorak, kuş gözlemi, yürüyüş, spor, dalış gibi özel ilgi turizminde KKTC'ye gelen turist sayısında artış olduğunu belirterek, Türk Hava Yolları'nın Avrupa'dan aktarmalı olarak KKTC'ye gelen turistlerin İstanbul'daki bekleme süresini bir saate kadar düşürmesinin bunda etkili olduğunu söyledi.

Bir rezervasyonla üç tesisten faydalanıyorlar

Bakanlık standında Side'de Kamelya üç beş yıldızlı tatil köyü ve otel konseptini tanıtan Bora Mısırlı, „Biri tatil köyü, ikisi otel üç beş yıldızlı tesisleri kapsayan konsepte her zevke hitap eden tatil imkanı sunuyoruz. Bir tesise rezervasyonla üç tesisin imkanlarından faydalanabiliyor. Bu Türkiye'de ve başka ülkelerde de pek eşi olmayan ve turistlerin çok tercih ettiği bir konsept“ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!