Kraliyet nişanı ile onurlandırıldılar

Güncelleme Tarihi:

Kraliyet nişanı ile onurlandırıldılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2011 12:43

Toplumsal hizmetlere katkılarından dolayı Hollanda’da her yılın nisan ayında dağıtılan kraliyet nişanına bu yıl dört Türk layık görüldü.

Haberin Devamı

Dün ülkenin dört bir yanında düzenlenen törenlerle 1136’sı kadın olmak üzere bu yıl toplam 3357 kişiye kraliyet nişanı verildi. 313 kişiyle ilgili yapılan başvurular ise geri çevrildi. Zaandam kentinde düzenlenen törende Belediye Başkanı Geke Faber, Fatih Özyar’ın 23 Nisan kutlamaları için her yıl kentten Türkiye’ye çocukların götürülmesine sağladığı gönüllü katkılar ve Poelenburg semtinde düzenlenen çocuk ve gençlik etkinliklerinde gönüllü olarak aldığı aktif görevlerden dolayı kraliyet nişanını layık görüldüğünü söyledi.


Arnhem kentinde düzenlenen törende de Hollanda Diyanet Vakfı’na (HDV) bağlı Türkiyem Camii Başkanı Veysel Eroğlu, toplumlararası ilişkilerin güçlenmesine sağladığı katkılardan dolayı Belediye Başkanı Pauline Krikke tarafından kraliyet nişanı ile ödüllendirildi. Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Arif Yakışır, 30 yıldır toplumlararası ilişkilerin gelişmesine ve gençlerin eğitimlerine verdiği katkılar başta olmak üzere çeşitli alanlardaki gönüllü hizmetlerinden dolayı Kraliyet nişanına layık görüldü. Yakışır’a kraliyet nişanını Rotterdam Anakent Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb taktı.

Haberin Devamı

Hollanda Diyanet Vakfı’na (HDV) bağlı Tilburg kentindeki Süleymaniye Camii’nde uzun yıllar başkanlık görevinde bulunan Ahmet Arslan’a da toplumlararası uyuma sağladığı katkılardan dolayı kraliyet nişanı verildi. Hollanda’da daha önce 96 Türk’e yaptıkları çalışmalardan dolayı kraliyet nişanı verilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!