Köy takımı Bundesliga yolunda

Güncelleme Tarihi:

Köy takımı Bundesliga yolunda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2008 10:26

Almanya'da üç bin kişinin yaşadığı Hoffenheim köyü futbol takımı Almanya 1. Ligi'ne doğru koşuyor. 1899 yılında kurulan Hoffenheim ligin bitimine dört maç kala 2. ligde 53 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

Almanya'da sadece 3 bin kişinin yaşadığı Hoffenheim köyü futbol takımıyla Almanya futbol tarihine geçmeye hazırlanıyor. Almanya 2. Ligi'nde 2. sırada bulunan Hoffenheim, kalan dört maçını kazandığı taktirde gelecek sezon Almanya 1. Ligi'nde mücadele edecek. Almanya'nın ünlü işadamları arasında bulunan milyarder Dietmar Hopp'un başkanı olduğu daha doğrusu sahibi olduğu 1899 Hoffenheim takımının kalesini aynı zamanda Avusturya Ümit milli takının kaleciside olan Türk futbolcu Ramazan Özcan koruyor. Türkiye Süper Lig'de Denizlispor formasını da giyen Selim Teber ise 10 numaralı formayı taşıyor ve ayrıca kaptanlık görevinide üstleniyor.

İkinci sırada

Sezonun bitime 4 hafta kala Mönchengladbach'ın ardında 53 puanla ikinci sırada yer alan 1899 Hoffenheim, Köln(D), Koblenz(E), Offenbach(D) ve Fürth ile evinde oyayacağı 4 maçtada aynı formunu devam ettirirse gelecek sezonda Bayern Münih, Hamburg, Bremen ve Schalke gibi güçlü takımlarla mücadele edecek.Geçtiğimiz sezon Alman 3. Ligi Regionalliga'dan 2. Lige yükselme başarısı gösteren 1899 Hoffenheim'in bu futboldaki çıkışı milyarder işadamı Hopp'un katkısıyla gerçekleşiyor. 3 bin kişilik bir köy takımının 1. Lig'e doğru hızlı adımlarla yol alması Almanya'da bir numaralı gündem maddesi oldu.

Haberin Devamı

Hızlı yükseliş

Yüz yılı aşmış bir geçmişi bulunan Hoffenheim 1990/91 sezonunda Almanya 8. Amatör Ligi'nde mücadele ediyordu. Her yıl şampiyon olarak bir üst kümeye yükselen Hoffenheim 2001 yılında yükseldiği Almanya 3. Ligi olan Regionallliga Güney Grubu'nda iki yıl önce şampiyon olarak Almanya 2. Futbol Ligi'nde oynamaya hak kazandı. 2006 yılında daha önce Schalke'yi çalıştıran Ralf Rangnick'i teknik direktör olarak takımın başına getiren milyarder başkan Dietmar Hopp" Hedefimiz Almanya 1. Ligi" demişti.

30 bin kişilik modern stad

Şu anda bitme aşamasında olan 30 bin kişilik modern bir stadyumu takıma kazandıran Hoop geçtiğimiz sezon başında transferler için 20 milyon Euro harcadı. Futbolun profesörü lakabıylada tanına Rangnick ile yoluna devam edecek olan Hoop, "Birinci lige çıkarsak 4-5 isimle kadroyu takviye edeceğiz." açıklamasını yaptı. İki genç Türk oyuncu Ramazan Özcan ve Selim Teber'inde yer aldığı takımın yaş ortalaması 24 olan Hoffenheim'in kadrosunda çok sayıda gelecek vaadeden Brezilyalı futbolcular bulunuyor.

Haberin Devamı

İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!