Koruyucu ailenin yaptığına bak

Güncelleme Tarihi:

Koruyucu ailenin yaptığına bak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2012 14:46

Şiddet gördükleri için koruyucu aileden alınan Arda ile Azat kardeşler, gençlikdairesi tarafından tekrar yurda yerleştirildi. Olayı takip edeceklerini belirtenUmut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay, “Sorumlular cezasını çekmeli” dedi.

Haberin Devamı

Almanya’nın Velbert kentinde gençlik dairesi tarafından teslim edildikleri koruyucu ailede şiddet gördükleri iddia edilen Arda (8) ile Azat (9) kardeşler, daire yetkilileri tarafından yapılan inceleme sonucu aileden alındı.

İki kardeşin koruyucu aileden alınması şiddet iddialarını doğrularken, Arda ve Azat’ın gençlik dairesi yurduna yerleştirildiği öğrenildi. Uyuşturucu madde bağımlısı annelerinden 5 yıl önce gençlik dairesi tarafından alınan iki kardeş, görüş günlerinde anneanneleri Nigar Günay’a kaldıkları koruyucu ailede kötü muameleye maruz kaldıklarını söylemişti. Çocukların anlattıklarından sonra hayatlarından endişe ettiğini belirten Nigar Günay, “Torunlarımı bana versinler” diyerek gençlik dairesinden talepte bulunmuştu.

KOMŞU ŞİKAYET ETTİ

Anneanne Nigar Günay’ın kendilerine başvurusu üzerine olayla ilgilenen Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay, ilk aşamada çocukların koruyucu aileden alınmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Ancak ortada cezalandırılması gereken bir suç olduğunu belirten Altay, şöyle konuştu: “Çocuklar anneannelerine, altlarını ıslattıkları için soğuk su ile yıkandıklarını ve aç bırakıldıklarını anlatmış. Olayı duyduğumuzda mahkemeye başvurduk. Ancak gençlik dairesi o zaman şiddet iddiasını kabul etmedi. Daha sonra bir Alman komşunun ‘Çocuklara şiddet uygulanıyor’ şikayeti üzerine inceleme yapıldı. Sonunda çocukları aileden aldılar.”

BİZİM İÇİN OLAY KAPANMADI

Çocukların yurtta psikolojik tedavi gördüğünü belirten Altay, şöyle devam etti: “Olay burada kapanmadı. Biz koruyucu aileye verilen geçmişten bugüne bakım parasının geri istenmesi, eğer kendi çocukları varsa onlara da psikolojik tedavi uygulanmasını ve tüm bunların ötesinde ailenin gereken cezaya çarptırılmasını istiyoruz. Ayrıca gençlik dairesinin olaydaki ihmalinin incelenip, sorumluların en kısa sürede ceza almasını bekliyoruz. Bunun yanında çocukların, gereken tüm şartları sağladığını inandığımız anneannelerine verilmesi için de gereken çalışmayı yapacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!