‘Koruyucu ailelik altın değerinde bir sorumluluk’

Güncelleme Tarihi:

‘Koruyucu ailelik altın değerinde bir sorumluluk’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2022 13:20

Berlin Büyükelçiliği’nde, Türkiye’de her yıl 30 Haziran’da düzenlenen ‘Koruyucu Aile Günü’ne paralel olarak bir etkinlik gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

BERLİN Büyükelçisi Ahmet Başar Şen’in ev sahipliği yaptığı ‘Almanya Türk Toplumu ve Koruyucu Ailelik’ konulu etkinliğe Berlin Eyaleti Eğitim Senatörü Astrid-Sabine Busse de katıldı. Etkinlikte Düsseldorf Başkonsolosluğu Aile Ataşeliği Raci Mazı ve Berlin Familien für Kinder Derneği yöneticilerinden Peter Heinssen birer sunum yaptı. Büyükelçi Başar Şen, koruyucu aile sisteminin yaygınlaşmasının çocukların sağlıklı gelişimi açısından önemli olduğuna dikkati çekti. Almanya’da şu anda sadece Düsseldorf’ta Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşeliği bulunduğunu kaydeden Büyükelçi Şen, kısa zamanda Köln, Münih, Hamburg ve Stuttgart’ta ataşelik açılma çalışmalarının yapıldığını söyledi.

‘Koruyucu ailelik altın değerinde bir sorumluluk’
‘TÜRK AİLELERE DE SORUMLULUK DÜŞÜYOR’
Çocukların teslim edileceği ailelerin kültürel hassasiyetlere göre belirlenmesinin önemli olduğunu ifade eden Büyükelçi Başar Şen, “Sebebi ne olursa olsun ailelerinden alınmak durumunda kalan çocukların öz kimliklerine uygun ailelere verilmesi ve kültürel hassasiyetleri gözetilecek şekilde yetiştirilmesi önem taşımaktadır. Bu noktada Alman makamlarına olduğu kadar Türk ailelere de daha fazla sorumluluk düşmektedir” dedi. Büyükelçi, Türkiye kökenli ailelere koruyucu aile olma çağrısında bulundu ve Alman kurumlarına 13 başkonsolosluklarla birlikte her türlü destek vermeye hazır olduklarını vurguladı. Senatör Astrid-Sabine Busse ise koruyucu aile olmayı ‘altın değerinde bir sorumluluk’ olarak niteledi. Türkiye kökenli ailelerin de koruyucu aile olmalarını teşvik etmek istediklerini söyleyen Busse, Berlin’de yaklaşık 2 bin 200 çocuğun 1300 koruyucu aile tarafından bakıldığını ancak bu rakamların yeterli olmadığını dile getirdi.
‘Koruyucu ailelik altın değerinde bir sorumluluk’

‘Koruyucu ailelik altın değerinde bir sorumluluk’

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!